Maya Teodoriu, noul judecator al CCR, a depus juramantul. Iohannis: "Va incurajez sa mergeti mai departe"
Votul de ieri a aratat si faptul ca dorinta liberalilor de a-l revoca pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului si de a-l inlocui cu Vasile Blaga, copresedintele PNL, este inca departe de a se transforma in realitate, chiar daca PNL a avut parte ieri si de votul senatorilor UDMR.
UPDATE Klaus Iohannis: Bun venit, domnule presedinte al Seantului, domnule presedinte al Camerei Deputatilor, domnule presedinte al CCR! Va felicit doamna judecator si va doresc succes in aceasta misiune nobila de judecator al CCR. Este un lucru evident ca va veti ocupa, impreuna cu colege si colegii dvs., de respectarea Constitutiei Romaniei.
Unul din subiectele de discutie este numirea Mayei Teodoriu, candidata PSD, in functia de judecator al CCR, care a fost votata ieri de catre Senat.
Simona Maya Teodoroiu, propunerea PSD, a fost aleasa ieri de plenul Senatului in calitatea de judecator al Curtii Constitutionale (CCR), pe locul lasat liber de urmaritul penal Toni Grebla.
Maya Teodoroiu, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in timpul Guvernului Nastase, a obtinut cu 14 voturi mai multe decat contracandidata sa, Mona Lisa Neagoe, sustinuta de PNL. Diferenta de voturi dintre cele doua candidate arata faptul ca majoritatea in Senat este, inca, de partea actualei coalitii de guvernare, desi liberalii s-au laudat, in repetate randuri, ca schimbarea Puterii in Senat este iminenta. Votul de ieri a aratat si faptul ca dorinta liberalilor de a-l revoca pe Calin Popescu Tariceanu din fruntea Senatului si de a-l inlocui cu Vasile Blaga, copresedintele PNL, este inca departe de a se transforma in realitate, chiar daca PNL a avut parte ieri si de votul senatorilor UDMR. Potrivit unor surse politice, senatorul Varujan Vosganian a tinut sa intoarca favoarea facuta de PSD saptamana trecuta, de a respinge cererea DIICOT de inceperea urmaririi penale a sa, si a dat un vot candidatei PSD.
Galceava pe procedura
Inainte de a trece la votul propriu-zis, social-democratii si liberalii s-au contrat pe procedura de vot prin care urma sa fie decis noul judecator al CCR. Pe de alta parte, liberalii sustineau ca articolul 76 din Legea Fundamentala prevede altceva... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro