Maxim Goriunov, filosof rus: "Putin si 86% din cetatenii rusi se considera imperiu"

Maxim Goriunov, filosof rus:

Stimate domnule Goriunov, cum ati reactiona daca Putin si-ar schimba brusc atitudinea si ar intoarce Ucrainei ceea ce ii apartine, Republicii Moldova - Transnistria, jurnalistilor - libertarea de exprimare, ar oferi sanse partidelor de a participa la alegeri etc.? Insa vestea ca ei nu se mai afla acolo, ca o bucata de teritoriu nu este controlat de ei, ci de altcineva, in primul rand de nemernicii de americani, care, este cunoscut, se supun reginei Angliei, iar aceasta - sionistilor, este o informatie ce le provoaca un acut sentiment de indignare. In general, nationalismul rus, asa cum este el acum, dar si cum a fost dintotdeauna, poate fi predat la cursurile de creative wiriting, pe care il inveti in 2-3 luni, asa cum reporterii ziarelor de bulevard invata sa scrie titluri de scandal si sa caute subiecte trash despre violenta in familie sau, de exemplu, droguri.

acum 101 luni (27 Apr 2015)

Stimate domnule Goriunov, cum ati reactiona daca Putin si-ar schimba brusc atitudinea si ar intoarce Ucrainei ceea ce ii apartine, Republicii Moldova - Transnistria, jurnalistilor - libertarea de exprimare, ar oferi sanse partidelor de a participa la alegeri etc.?

In cazul in care Putin intr-adevar va face brusc acest pas, trebuie sa se intample, ceea ce spun economistii, o imbunatatire semnificativa a nivelului de trai al rusilor - debirocratizare, o justitie mai buna, o slabire a presiunilor asupra business-ului, o diminuare a isteriei in mass-media. Din alt punct de vedere, rusii ar putea califica acest fapt drept o rusine nationala. De la inceputul evenimentelor din Ucraina, rusii traiesc mental intr-un imperiu de tipul celui din secolul XIX si au o atitudine foarte bolnavicioasa fata de problemele teritoriale. Rusii nu-si amintesc de existenta Transnistriei, dar nici de Moldova.

Acum, in 2015, ei cred ca sunt in razboi cu SUA si, prin urmare, reactioneaza extrem de sensibil la actiunile guvernului, in care exisa macar o umbra de concesie. Insa vestea ca ei nu se mai afla acolo, ca o bucata de teritoriu nu este controlat de ei, ci de altcineva, in primul rand de nemernicii de americani, care, este cunoscut, se supun reginei Angliei, iar aceasta - sionistilor, este o informatie ce le provoaca un acut sentiment de indignare. Sa cedezi pamanturile moldovenesti sionistilor si englezilor este o crima impotriva lui Dumnezeu, un pacat odios. Fiind un popor aducator de Dumnezeu, rusii scuipa pe comoditatile pamantesti, pe care le promite Europa. Sa arda de vii, ca rascolnicii, care se incendiau in numele credintei adevarate le-ar prinde mai bine si le-ar fi mai placut. In mod special, vor fi indignati patriotii profesionisti - revenirea Rusiei la acel program liberal de transformare a societatii, inseamna pentru ei o reducere drastica a comenzilor de stat pentru entuziasmul patriotic.

Nemultu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro