Masuri speciale pentru asigurarea accesului la servicii medicale in cazul blocajului sistemului informatic din sanatate

Pentru a fi evitată apariția de disfuncționalități in accesul asiguraților la serviciile medicale, atunci cand se produc intreruperi in funcționarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), preşedintele CNAS va putea dispune măsuri speciale in astfel de cazuri, pe baza a două acte normative modificate şi completate de Guvern.

acum 67 luni (26 Oct 2016)

Pentru a fi evitată apariția de disfuncționalități in accesul asiguraților la serviciile medicale, atunci cand se produc intreruperi in funcționarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), preşedintele CNAS va putea dispune măsuri speciale in astfel de cazuri, pe baza a două acte normative modificate şi completate de Guvern. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017.

Potrivit măsurilor aprobate astăzi de Executiv, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) constată și comunică, prin publicarea pe site-ul propriu, intreruperile in funcționarea PIAS.

Citeşte şi: Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi, a declarat pentru Romania Liberă că "regula generală rămane a celor 3 zile lucrătoare, iar pentru perioadele de nefuncţionare constatate şi anunţate de către CNAS pe site-ul propriu, practic, vor fi excedate acele reguli de validare, cea de semnătură cu cardul şi cea de raportare in termen de 3 zile. Pentru acele servicii raportarea se va face pană la sfarşitul lunii, iar regula de validare prin semnătură de card, strict pentru perioada determinată stabilită prin Ordin de preşedinte, va fi ridicată. Aceasta este soluţia la care ne-am gandit pentru a avea un backup atunci cand lucrurile nu funcţionează, şi trebuie să admitem că pot apărea diverse situaţii la un sistem atat de complicat, de la o banală pană de curent sau nefuncţionarea unui UPS, pană la defecţiuni majore de sincronizare a datelor intre cele patru componente ale sistemului".

De asemenea, se prelungește cu 3 luni valabilitatea HG 206/2015, respectiv pană la 31 martie 2017, pentru a se asigura continuitatea accesului la servicii medicale inclusiv... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro