Masuri dispuse la maternitatea groazei din Iasi: demiterea directorilor si interdictie la garzi pentru doi medici

Masuri dispuse la maternitatea groazei din Iasi: demiterea directorilor si interdictie la garzi pentru doi medici

Comisia de ancheta dispusa de ministerul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a ajuns la Iasi pe data de 16 septembrie si a verificat detaliile cazului de neglijenta medicala crasa reclamat la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, care a socat opinia publica din Romania la sfarsitul saptamanii trecute. Infiintarea unei Comisii care sa controleze si sa actualizeze Ghidurile si Protocoalele terapeutice, procedurile operative si fisele de post de la Maternitatea "Elena Doamna" si sa decida masurile care se impun pentru implementarea lor Realizarea instructajelor personalului medico-sanitar privind procedurile de lucru si protocoalele terapeutice cu dovada obiectiva a cunoasterii ghidurilor nationale din specialitatea de obstetrica ginecologie si protocoalelor localeprin semnare de luare la cunostiinta, precum si organizarea unor work-shopuri, ateliere dedicate personalului medical pentru imbunatatirea relatiei de comunicare medic-pacient.

acum 77 luni (30 Sep 2014)

Comisia de ancheta dispusa de ministerul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a ajuns la Iasi pe data de 16 septembrie si a verificat detaliile cazului de neglijenta medicala crasa reclamat la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi, care a socat opinia publica din Romania la sfarsitul saptamanii trecute.

"Raportul de garda a fost intocmit superficial, nu a fost semnat si parafat de catre medicii sefi de garda si contrasemnat de catre Directorul Medical sau Medicul Sef de Sectie Clinica. Din discutiile avute cu echipa de garda din noaptea de 8 septembrie, nu au fost obtinute de catre membrii comisiei date obiective despre activitatea in garda a medicului sef de garda in intervalul 23.30-6.00. Cei care pot aplica masurile dispuse de minister, pe care le puteti citi mai jos, sunt membrii Consiliului de Administratie al Spitalului "Elena Doamna" din Iasi: Eliberarea din functie a managerului si directorului medical al Maternitatii "Elena Doamna" si numirea unei echipe manageriale care sa asigure un management eficient al serviciilor medicale acordate pacientilor, cu respectarea legislatiei in vigoare. Sanctionarea persoanelor care aveau obligatia asistarii pacientei Ciobanu Ioana, in timpul sarcinii si in timpul spitalizarii, de catre forurile responsabile-Colegiul Medicilor, Comisia de Malpraxis a DSP Iasi, Comisia de Disciplina a Maternitatii "Elena Doamna"-, conform prevederilor legale in vigoare. Infiintarea unei Comisii care sa controleze si sa actualizeze Ghidurile si Protocoalele terapeutice, procedurile operative si fisele de post de la Maternitatea "Elena Doamna" si sa decida masurile care se impun pentru implementarea lor Realizarea instructajelor personalului medico-sanitar privind procedurile de lucru si protocoalele terapeutice cu dovada obiectiva a cunoasterii ghidurilor nationale din specialitatea de obstetrica ginecologie si protocoalelor localeprin semnare de luare la cunostiinta, precum si organizarea unor work-shopuri, atel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro