Masuri de urgenta pentru o situatie-limita. Exportul paralel de vaccinuri, suspendat temporar

Ministerul Sanatatii apeleaza la o serie de solutii de urgenta, in contextul extinderii epidemiei de rujeola la nivel national, dar si al crizei imunizarii.

acum 77 luni (25 Apr 2017)

Ministerul Sanatatii apeleaza la o serie de solutii de urgenta, in contextul extinderii epidemiei de rujeola la nivel national, dar si al crizei imunizarii. Toate cantitatile de vaccin aflate in depozite au fost blocate, suplimentar fiind demarate procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel incat sa fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor.

In acest sens, din motive de sanatate publica, institutia a inceput procedurile de notificare a Comisiei Europene, un pas necesar in acest sens, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerata o ingradire a liberei circulatii a marfurilor in spatiul Uniunii Europene. Cititi textul integral in editia de miercuri ziarului "Romania Libera", disponibila la toate punctele de difuzare a presei si prin abonament. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro