Masura fara precedent impotriva proprietarilor de cladiri neingrijite: "Cine nu respecta zona in care locuieste merge unde poate"

Masura fara precedent impotriva proprietarilor de cladiri neingrijite:

In ultima sedinta din anul 2017, Consiliul Local Timisoara a aprobat majorari de impozite cuprinse intre 300 si 500 la suta pentru proprietarii a 34 de cladiri istorice neingrijite din zona centrala a Timisoarei, unele chiar din Piata Victoriei.

acum 59 luni (4 Jan 2018)

In ultima sedinta din anul 2017, Consiliul Local Timisoara a aprobat majorari de impozite cuprinse intre 300 si 500 la suta pentru proprietarii a 34 de cladiri istorice neingrijite din zona centrala a Timisoarei, unele chiar din Piata Victoriei. Reprezentantul unei asociatii de proprietari supuse supraimpozitarii a cerut cu ocazia sedintei de Consiliu Local un ragaz, aratand ca asociatia este pe punctul de a incepe lucrarile de reabilitare a fatadei. A durat trei ani sa primi documentatia ca sa primim apartamentarea in care putem sa incepem sa depunem actele pentru transferul de proprietate astfel incat constructorul sa aiba o baza pe care sa inceapa lucrarea", a spus timisoreanul.

Nicolae Robu: "S-a iesit din toate termenele"

Primarul Nicolae Robu le-a cerut consilierilor locali sa nu faca niciun fel de concesie, aratand ca avertismentele sale repetate, prin care i-a avertizat pe proprietari ca vor fi supraimpozitati au fost ignorate. Robu a mers pana acolo incat le-a cerut proprietarilor care nu sunt in stare sa isi intretina cladirile sa se mute din centru. "S-a iesit din toate termenele de ani de zile. De ce nu poate sa locuiasca intr-un cartier, cum locuiesc eu si alti atatia oameni din orasul asta? Nu putem lasa un oras, viitoare Capitala Europeana a Culturii, cu cladirile in paragina si tot ascultand explicatii si paraexplicatii", a declarat Nicolae Robu, potrivit caruia aceia care nu isi platesc impozitele vor fi executati silit. Pana a se ajunge aici este, insa, cale lunga, fiind de asteptat ca noi procese sa fie deschise ca urmare a hotararilor de supraimpozitare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro