Masterclass-uri sustinute la Ateneul Roman de mari maestri ai pianului, Andrei Gavrilov si Hakon Austb?

Lipatti Evenings are in program, pe langa concertele de prim rang de la Ateneul Roman, o serie de masterclass-uri dedicate tinerilor muzicieni romani, carora li se ofera, astfel, o experienta profesionala unica. Prin concertele de inalta tinuta propuse de Serile Lipatti-Lipatti Evenings 2015-2016, Asociatia Art a la carte ofera publicului romanesc posibilitatea de a cunoaste mari interpreti ai lumii, in mod special arta interpretativa a Europei de Nord si, totodata, introduce in viata muzicala a Norvegiei si Islandei nume de prestigiu ale artei interpretative romanesti, toate sub egida covarsitoarei personalitati a lui Dinu Lipatti.

acum 111 luni (27 Mar 2015)

Lipatti Evenings are in program, pe langa concertele de prim rang de la Ateneul Roman, o serie de masterclass-uri dedicate tinerilor muzicieni romani, carora li se ofera, astfel, o experienta profesionala unica. Primul masterclass va fi sustinut de marele pianist rus Andrei Gavrilov in 3 si 4 mai 2015, imediat dupa concertele de la Ateneul Roman. Ambele masterclass-uri vor avea loc in Sala mica a Ateneului Roman, data limita a inscrierii fiind 17 aprilie 2015 pentru cel sustinut de Andrei Gavrilov si 27 aprilie pentru cel sustinut de Hakon Austb?. Informatii detaliate pot fi obtinute din brosura de promovare a cursurilor, de pe www.lipatti-evenings.ro sau direct de la Asociatia Art a la carte: e-mail: lipattievenings@gmail.com si tel: 0720 054 429;

Invitat de onoare la Lipatti Evenings, Andrei Gavrilov isi va face mai intai aparitia la Ateneul Roman in Concertul pentru pian si orchestra nr. 2 de Serghei Rahmaninov in 30 aprilie si 1 mai (ora 19), alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii bucurestene si sub bagheta lui Horia Andreescu. In octombrie 2014, in cadrul Festivalului Serile Lipatti, editia a III-a, maestrul Gavrilov a sustinut un prim masterclass de mare impact, in care, prin vasta sa experienta de artist al lumii, a impartasit muzicienilor aflati la inceput de cariera din tainele interpretarii si expresivitatii artistice.

Tanar castigator al celebrului si dificilului concurs de pian Ceaikovski in 1974, Andrei Gavrilov s-a dezvaluit publicului de la bun inceput drept un virtuoz infocat, cu un temperament nemaiintalnit.

Aparitia exploziva a lui Gavrilov pe scenele lumii, succesul uluitor la public, abordarile excentrice, imbracate intr-o tehnica ametitoare, dar si profunzimea expresivitatii poetice, ce tulbura publicul de fiecare data, au conturat un personaj controversat, dar aclamat si premiat, ale carui inregistrari au devenit adevarate interpretari de referinta in lumea intreaga. va aparea pentru prima oara in fata publicul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro