Master Plan Electoral de Transport: Sibiu-Pitesti va fi, totusi, autostrada

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe Master Planul General de Transport (MPGT), document "stiintific", dupa cum sustinea recent ministrul de profil, Ioan Rus, ca Guvernul a si adus din pix primele modificari ale acestuia, din ratiuni electorale. Dupa ce s-a straduit zile bune sa convinga opinia publica ca MPGT este o opera "stiintifica" bazata pe calcule exacte de trafic si de rentabilitate economica, independenta de interesele politice si electorale, care nu trebuie modificata dupa vointa unuia sau altuia, Guvernul nu a ratat ocazia de a face el primul cele dintai modificari pe genunchi ale acestuia.

acum 69 luni (12 Oct 2014)

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe Master Planul General de Transport (MPGT), document "stiintific", dupa cum sustinea recent ministrul de profil, Ioan Rus, ca Guvernul a si adus din pix primele modificari ale acestuia, din ratiuni electorale. Drumul va fi la profil de autostrada, nu de drum expres, cum a aparut in MPGT, a promis premierul Ponta angajatilor de la Dacia-Renault.

Dupa ce s-a straduit zile bune sa convinga opinia publica ca MPGT este o opera "stiintifica" bazata pe calcule exacte de trafic si de rentabilitate economica, independenta de interesele politice si electorale, care nu trebuie modificata dupa vointa unuia sau altuia, Guvernul nu a ratat ocazia de a face el primul cele dintai modificari pe genunchi ale acestuia. El a anuntat reprezentantii uzinelor Dacia Mioveni ca va discuta si va analiza posibilitatea ca tronsonul Pitesti - Sibiu sa fie prins in forma finala a MPGT sub forma de autostrada. Nu mai mult de cateva zile in urma acelasi ministru sustinea ideea realizarii unui drum expres intre cele doua localitati deoarece o autostrada nu ar avea nici traficul necesar, nici rentabilitatea ceruta de Comisia Europeana. "Faza intai, sa spunem, daca nu or sa fie alte conditii, drum expres, faza a doua autostrada (…) La nivelul circulatiei de acum, cativa ani ne-ar satisface. Ponta a tinut sa sublinieze ca promisiunile sale sunt facute in calitate de premier si nu de candidat la Presedintie. Drumul Pitesti - Sibiu va fi trecut in Programul Operational de Transport ca autostrada, a anuntat, sambata, premierul Victor Ponta. Seful Executivului a precizat ca investitia in infrastructura rutiera urmeaza sa se faca in doua etape: prima - drumul expres, dupa care autostrada."Master Planul pe care domnul ministru l-a prezentat, inclusiv aici la Mioveni, si pe care Guvernul il va aproba ca program Operational de Transport in noiembrie-decembrie (…). Va prevede foarte clar regim de autostrada, va prevede finantarea in doua faze, pentru drum expre... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro