Masinile cu volanul pe dreapta ar putea fi... trase pe dreapta

Masinile cu volanul pe dreapta ar putea fi... trase pe dreapta

De asemenea, initiatorii proiectului de lege au cerut si pozitia oficiala a Registrului Auto Roman (RAR) fata de mutarea volanului de pe partea dreapta pe cea stanga, dar si cat de sigura este aceasta conversie. Statistici alarmante Si statisticile Politiei confirma pericolul masinilor englezesti: aproape toti soferii cu asemenea masini, implicati in accidente rutiere, sunt si vinovati de producerea lor, iar cele mai multe dintre accidentele provocate de automobile cu volanul pe partea dreapta se produc la depasiri.

acum 29 luni (15 May 2018)

In urma eliminarii taxei auto in anul 2017, tot mai multi romani si-au cumparat masini cu volan pe dreapta datorita pretului mai accesibil. Statisticile RAR, obtinute de "Adevarul", arata ca in 2016 au fost inmatriculate 6.000 astfel de masini, iar in anul 2017 peste 25.000 de automobile. Cifrele mai arata ca in 90% dintre accidentele in care sunt implicate masini cu volan pe dreapta, soferul acestora se face vinovat de producerea accidentului.

In acest sens, parlamentarii au solicitat o serie de date din partea Ministerului Transporturilor, pentru a afla numarul exact al masinilor de acest tip aduse in Romania, in ultimii doi ani, care au fost omologate pentru a circula pe drumurile noastre. De asemenea, initiatorii proiectului de lege au cerut si pozitia oficiala a Registrului Auto Roman (RAR) fata de mutarea volanului de pe partea dreapta pe cea stanga, dar si cat de sigura este aceasta conversie.

Pericolul masinilor cu volan pe dreapta

Specialistii atrag atentia asupra riscurilor pe care le reprezinta masinile "englezesti" in traficul din Romania, unde cele mai multe sosele sunt cu o singura banda pe sens. "Chiar si cu volanul pe stanga, in circulatia pe drumurile noastre - cele mai multe doar cu o banda de mers pe sens, depasirile sunt foarte riscante. Nu este expus doar soferul unei masini cu volan pe dreapta, dar si ceilalti participanti la trafic", a explicat, pentru "Adevarul", fostul campion de raliu, Titi Aur.

Statistici alarmante

Si statisticile Politiei confirma pericolul masinilor englezesti: aproape toti soferii cu asemenea masini, implicati in accidente rutiere, sunt si vinovati de producerea lor, iar cele mai multe dintre accidentele provocate de automobile cu volanul pe partea dreapta se produc la depasiri. Coliziunile sunt, de obicei, frontale, iar posibilitatea de evitare a lor este aproape nula, din cauza lipsei de vizibilitat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro