Masinile autonome au liber pe soselele din Marea Britanie. Cum s-ar putea schimba traficul

Masura are ca scop incurajarea acestor producatori sa dezvolte sisteme cat mai avansate, care sa poata rezulta intr-un final intr-un model perfect capabil sa se conduca singur si sa indeplineasca cu succes atributiile unui astfel de mijloc de transport. Vreau sa adopte o tehnologie care sa transforme drumurile noastre si sa puna bazele pentru un nou domeniu care sa atraga investitii globale", a spus Claire Perry, ministru al Transporturilor, conform Automotive News.

acum 97 luni (11 Feb 2015)

Marea Britanie va permite, incepand din vara, testarea masinilor autonome pe drumurile publice, acesta fiind un important pas in dezvoltarea si adoptarea acestor modele.

Departamentul pentru Transport (DfT) din Marea Britanie a dat unda verde solicitarii ca producatorii auto sa poata testa masini autonome pe drumurile publice. Masura are ca scop incurajarea acestor producatori sa dezvolte sisteme cat mai avansate, care sa poata rezulta intr-un final intr-un model perfect capabil sa se conduca singur si sa indeplineasca cu succes atributiile unui astfel de mijloc de transport.

Masinile autonome vor putea fi conduse cu conditia ca in habitaclu sa existe cel putin o persoana, care sa poata prelua oricand controlul asupra automobilului. Monovolum cu 7 locuri

"Vreau ca Marea Britanie sa fie un lider in acesta noua directie de dezvoltare. Vreau sa adopte o tehnologie care sa transforme drumurile noastre si sa puna bazele pentru un nou domeniu care sa atraga investitii globale", a spus Claire Perry, ministru al Transporturilor, conform Automotive News. Marea Britanie ar putea deveni prima tara in care masinile autonome sa apara pe soselele publice.

Conform studiilor din acest domeniu, aceste masini ar putea reduce si numarul de automobile detinute pe cap de familie. In aceste conditii o masina autonoma ar putea duce un membru al familiei la serviciu, dupa care sa revina singura acasa, pentru a trimite copiii la scoala. Desigur un astfel de scenariu ar putea avea loc dupa ce modelele testate in prezent vor fi perfect functionale, iar producatorii vor reusi sa dezvolte sisteme care sa se poata adapta la situatiile reale din trafic.

Marea Britanie a alocat nu mai putin de 19 miliarde de lire sterline (25,7 miliarde euro, la cursul zilei) pentru proiecte in tehnologia pentru vehiculele autonome, acestea fiind dezvoltate in patru orase ale sale. In total industria masinilor autonome este estimata sa atinga valoarea de 900 miliarde l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro