Masina de inchiriat cu telefonul, la cinci minute de casa. Cum functioneaza serviciul disponibil la Cluj, in premiera in Romania

Masina de inchiriat cu telefonul, la cinci minute de casa. Cum functioneaza serviciul disponibil la Cluj, in premiera in Romania

Oamenii care folosesc frecvent acest serviciu din Cluj, si cu care am discutat, sunt oameni tineri care se bucura de o masina decenta si nu vor sa aiba batai de cap legate de aceasta proprietate", adauga Padurariu (foto dreapta, credit foto: arhiva personala). Dar incet- incet oamenii care folosesc frecvent acest serviciu din Cluj si cu care am discutat sunt oameni tineri care se bucura de o masina decenta si nu vor sa aiba batai de cap legat de acest ownership (n.r. Aplicatia inteligenta a fost creata de un cercetator de la UBB Un cercetator din Cluj a lansat o aplicatie care masoara stresul, depresia, anxietatea, furia si nevoia de ajutor la bolnavii de cancer.

acum 102 luni (21 Jan 2016)

Primul serviciu de car-sharing in Romania functioneaza la Cluj din octombrie 2015. Conceptul afacerii se bazeaza pe principiul ca un utilizator poate gasi o masina de inchiriat la cel mult 5 minute de mers pe jos. 30 de automobile marcile Smart si Volkswagen sunt distribuite in acest moment prin oras, iar administratorii afacerii spun ca vor mai aduce inca 20 de autovehicule pana la sfarsitul lunii ianuarie.

"Avem o arie operationala care acopera 80% din oras, arie care e destul de bine servita", spune Iulian Padurariu, coproprietarul afacerii Get Poney, alaturi de Demis Ghindeanu.

In mai, anul trecut, au vrut sa vada cum ar fi primit serviciul pe piata si au facut o pre-lansare la care lumea s-a inscris. "Am vrut sa masuram atractivitatea conceptului pentru publicul tinta din Cluj, din zona de IT, de finante-banci care e destul de dezvoltata in Cluj-Napoca.

Pentru a folosi masinile marca Smart tariful se plateste un tarif de 1,25 de lei/minut. O ora cu un "ponei" costa 50 de lei, iar folosirea masinii mai mult de 60 de minute intra in alta zona de tarifare. Inchirierea unei masini timp de o zi costa 280 de lei. Operatorii serviciului spun ca tariful pentru inchirierea masinilor timp de mai multe zile poate fi negociat.

Doi "ponei" langa cea mai moderna sala polivalenta din tara FOTO: Get Pony

In opinia antreprenorilor de la Get Pony, serviciul este potrivit pentru curse urbane scurte in orasele mari, aglomerate.

El a testat acest serviciu in strainatate si s-a declarat foarte incantat de el. orasul unde munceste si locuieste) are doi operatori mari cu peste 2.000 de astfel de masini. Cu cat sunt mai multi utilizatori, cu atat efectele sunt mai pozitive: astfel de masini ar suplini intre 7 si 12 masini proprietate personala, ceea ce inseamna un trafic mai fluent, locuri de parcare mai multe", considera antreprenorul.

"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro