Masina construita de studentii la inginerie din Galati a incheiat pe podium concursul "Kart Low Cost 2018"

Masina construita de studentii la inginerie din Galati a incheiat pe podium concursul

Viitorii ingineri din Galati si-au aratat talentul, in weekend, la un concurs de masini de curse de mici dimensiuni (carturi). Partenerii KLC 2018 au fost Primaria Galati, Societatea Inginerilor de Automobile din Romania, Universitatile din Pitesti, Craiova, Politehnica Bucuresti, Institut Superieur de l'Automobile et des Transports de Nevers si Academia de Stiinte Tehnice din Romania.

acum 48 luni (14 May 2018)

Viitorii ingineri din Galati si-au aratat talentul, in weekend, la un concurs de masini de curse de mici dimensiuni (carturi). "Danube Pistons", echipa Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii Dunarea de Jos, s-a clasat pe locul 3 in competitia de carturi cu motor termic din cadrul Concursului "Kart Low Cost 2018". Pe locul 1 s-au situat studentii de la Universitatea din Pitesti, iar pe locul 2 cei de la Universitatea din Craiova, ambele echipe beneficiind de spijinul unor cunoscute firme producatoare de automobile, care au fabrici in tara noastra.

La competitia carturilor cu motoare electrice, pe primul loc s-au plasat studentii de la ISAT Nevers, Franta iar pe locul doi cei de la Universitatea din Craiova.

La competitia de la Galati, care a avut loc vineri si sambata, au participat 64 de studenti coordonati de 11 cadre didactice, cu 8 carturi cu motoare termice si 3 carturi cu motoare electrice. Partenerii KLC 2018 au fost Primaria Galati, Societatea Inginerilor de Automobile din Romania, Universitatile din Pitesti, Craiova, Politehnica Bucuresti, Institut Superieur de l'Automobile et des Transports de Nevers si Academia de Stiinte Tehnice din Romania.

Proiectul Kart Low Cost - KLC este rezultatul colaborarii intre Universite de Bourgogne, Institut Superieur de l'Automobile et des Transports de Nevers, Franta si Universitatea din Pitesti, Romania, Departamentul Autovehicule si Transporturi.

Competitia KLC urmareste pregatirea viitorilor ingineri prin dezvoltarea cunostintelor de gestiune ale unui proiect tehnic, prin dezvoltarea spiritului de munca in echipa, prin repartizarea responsabilitatilor si, nu in ultimul rand, prin respectarea termenelor si a bugetului alocat. Dupa mansele de calificare, in care este stabilita ordinea intrarii in concurs, carturile trec prin probe de sprint, manevrabilitate, anduranta, design si de evaluare a sasiului si a inovatiilor tehnologi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro