Masca pentru revigorarea parului cu drojdie de bere. Cum o poti prepara acasa

Masca pentru revigorarea parului cu drojdie de bere. Cum o poti prepara acasa

"Drojdia de bere are o compozitiee complexa, care o face foarte apreciata in fitoterapie, mai ales ca aceasta ciuperca unicelulara din familia saccharomitaceelor, numita Saccharomyces cerevisiae, cu rol important in obtinerea berii, de unde ii provine si numele, prezinta efecte vitaminizante, antianemice, mineralizante si remineralizante, antidiabetice, neuroprotectoare (protectoare ale sistemului nervos), tonic endocrine (stimulente ale glandelor endocrine)", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie, Elena Badea.

acum 64 luni (15 Nov 2017)

"Drojdia de bere are o compozitiee complexa, care o face foarte apreciata in fitoterapie, mai ales ca aceasta ciuperca unicelulara din familia saccharomitaceelor, numita Saccharomyces cerevisiae, cu rol important in obtinerea berii, de unde ii provine si numele, prezinta efecte vitaminizante, antianemice, mineralizante si remineralizante, antidiabetice, neuroprotectoare (protectoare ale sistemului nervos), tonic endocrine (stimulente ale glandelor endocrine)", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie, Elena Badea. "Drojdia de bere este de mare ajutor atunci cand ne dorim un par frumos sanatos, in primul rand pentru ca ajuta la crearea de melanina (care ofera parului culoare) si poate ajuta la prevenirea aparitiei firelor albe", spune specialistul.

De asemenea, prin faptul ca drojdia contine cantitati mari de vitamine B, care imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul scalpului, parul tratat cu drojdie de bere capata vitalitate. "Drojdia este si o sursa excelenta de biotina, poate incetini sau preveni caderea parului", mai precizeaza Elena Badea. "Se incalzeste aproximativ 100 de ml de lapte peste care se adauga o lingura de drojdie uscata. Se pune amestecul intr-un loc cald, timp de 30 minute, apoi se adauga o lingura de ulei vegetal si unul-doua oua. Masca se aplica pe par, dupa care se acopera cu o folie de plastic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro