Masacrul de la Paris, o lovitura care poate marca civilizatia occidentala

Atacul terorist din inima Parisului, comis de trei indivizi inarmati cu arme Kalasnikov si lansator de grenade, contra redactiei saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, este considerat cel mai sangeros de dupa al doilea razboi mondial. Douasprezece persoane au fost ucise cu sange rece de indivizii cu cagule si inarmati cu kalasnikov si lansator de grenade care au penetrat in redactia publicatiei Charlie Hebdo din Paris si au deschis focul in camera unde echipa tinea sedinta de redactie. Sursele atacului la adresa lui Houellebecq sunt acuzatiile de… islamofobie, aduse acestui roman care imagineaza o situatie in care alegerile prezidentiale din 2022 sunt castigate de un candidat musulman impotriva lui Marine Le Pen cu sprijinul partidelor traditionale de dreapta si de stanga si care, odata ales, declanseaza procesul de islamizare a Frantei si Europei. Cel mai grav caz in care autoritatile au inchis ochii in numele protejarii multiculturalismului si al "coexistentei" pasnice s-a petrecut in Marea Britanie, unde la sfarsitul lunii august 2014 a fost publicat un raport despre o retea vasta de crima organizata din orasul Rotherham, care a rapit 1.400 de minore - toate de rasa caucaziana - de-a lungul a 20 de ani, care a fost protejata de autoritati - primarie si politie - doar pentru ca era formata din pakistanezi.

acum 111 luni (8 Jan 2015)

Atacul terorist din inima Parisului, comis de trei indivizi inarmati cu arme Kalasnikov si lansator de grenade, contra redactiei saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, este considerat cel mai sangeros de dupa al doilea razboi mondial.

Douasprezece persoane au fost ucise cu sange rece de indivizii cu cagule si inarmati cu kalasnikov si lansator de grenade care au penetrat in redactia publicatiei Charlie Hebdo din Paris si au deschis focul in camera unde echipa tinea sedinta de redactie. Martori oculari si membri ai politiei au precizat ca au fost mai multi barbati implicati si au vazut asupra lor AK47. Media franceza preciza, citand surse judiciare si din politie, ca au fost ucisi caricaturistii Stephane Charbonnier, zis si "Charb", Jean Cabou, sau "Cabu", Wolinski si Tignous. Presedintele Fraçois Hollande a venit la locul tragediei, a precizat ca este vorba de un atac terorist extrem de grav si a promis vanarea atacatorilor "atata vreme cat va fi necesar", ca si judecarea lor. Circa 3.000 de politisti erau implicati in operatiunea de depistare a atacatorilor si numeroase filtre au fost instalate pe strazile Parisului. De asemenea, potrivit martorilor, teroristii vorbeau franceza fara accent, estimandu-se ca ar fi vorba de cetateni francezi care au luptat printre jihadisti in Orientul Mijlociu si au revenit acasa pentru a-si continua jihadul personal sau la comanda sefilor lor. Crescuti si educati in tari occidentale, multi indivizi care au imbratisat jihadul si violenta extrema a acestuia revin in tarile lor de origine din Europa si sub imboldul urii in care s-au antrenat ataca valorile civilizatiei occidentale si induc teama. De altfel, s-a intentionat instaurarea fricii prin toate actele barbare comise in ultimele luni, prezentate pe inregistrari video, cu decapitari de ostatici, ziaristi si agenti umanitari, capturati in tari din Orientul Mijlociu, cu atacuri teroriste comise de "lupi solitari" in tari din Europa sau in Australia si C... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro