Masacru la Alep, "strategia cecena" a lui Putin

In timp ce aviatia rusa bombardeaza continuu pozitiile opozitiei siriene pentru salvarea regimului de la Damasc, Turcia isi continua propriul razboi contra kurzilor si denunta sustinerea lor militara de catre SUA. Miercuri, armata siriana si aviatia rusa si-au intarit controlul asupra provinciei Alep, a zecea zi a unei ofensive care a facut peste 500 de morti si zeci de mii de civili blocati la frontiera turca. "Sange, carnagiu si ruine" Miercuri, camioane au traversat din nou in Siria transportand ajutoare sirienilor si ranitilor blocati de partea siriana la frontiera cu Turcia, care continua sa mentina inchis punctul de trecere Oncupinar, singurul ramas deschis pentru raniti, bolnavi si convoaiele cu ajutoare.

acum 57 luni (10 Feb 2016)

In timp ce aviatia rusa bombardeaza continuu pozitiile opozitiei siriene pentru salvarea regimului de la Damasc, Turcia isi continua propriul razboi contra kurzilor si denunta sustinerea lor militara de catre SUA.

Ministrii Apararii ai statelor membre NATO s-au reunit, miercuri, la Bruxelles, pentru a studia cererea formulata de Ankara si de Berlin pentru a face fata crizei migratorii. Joi, reprezentantii din 17 state si 3 organizatii se reunesc la M√ľnchen pentru a incerca relansarea procesului diplomatic dupa esecul de la Geneva, de la finele lunii ianuarie. Incercuirea armatei siriene sustinuta de Rusia, Iran si Hezbollah, se inchide progresiv la Alep, al doilea mare oras al Siriei, din care o parte era pana acum controlata de opozitia considerata "nejihadista". O singura cale de acces spre frontiera turca este inca deschisa, dar aviatia rusa bombardeaza fara incetare si batalia antreneaza fuga a mii de civili pe care Turcia ezita sa ii lase sa intre pe teritoriul ei, unde se afla deja peste 2,5 milioane de refugiati.

Marti, trupele lui Assad erau la doar 20 de km de Turcia, progresand in directia fiefului rebel Tal Rifaat si amenintand taierea totala a opozitiei de a se putea refugia pe teritoriul turc. Miercuri, armata siriana si aviatia rusa si-au intarit controlul asupra provinciei Alep, a zecea zi a unei ofensive care a facut peste 500 de morti si zeci de mii de civili blocati la frontiera turca. Rusia isi continua raidurile aeriene ramanand surda la apelurile ONU si SUA de incetare a focului si dezminte ca raidurile sale ucid civili.

"Sange, carnagiu si ruine"

Miercuri, camioane au traversat din nou in Siria transportand ajutoare sirienilor si ranitilor blocati de partea siriana la frontiera cu Turcia, care continua sa mentina inchis punctul de trecere Oncupinar, singurul ramas deschis pentru raniti, bolnavi si convoaiele cu ajutoare. Abdel Karim Bahloul, unul din norocosii care au putut trece in Turcia cu un ruccsac si o... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro