Marturiile unui fost prizonier al Statului Islamic: "Teroristii sunt spalati pe creier, nu stiu nimic, decat ce li se spune de sus"

Marturiile unui fost prizonier al Statului Islamic:

Sulome Anderson este jurnalista pentru "New York Post" si isi imparte timpul intre Liban si SUA. Incercam sa le spun ca nu e adevarat, ca am trait mereu alaturi de musulmani in pace, insa oamenii acestia vor ca lumea sa fie toata ca ei si ii ucid pe cei diferiti. Tatal meu, care are 65 de ani si este bolnav, s-a dus la centrul SI de peste 20 de ori, incercand sa afle unde sunt. Ne puneau o arma la cap si ne spuneau ca ne ucid, apoi apasau tragaciul, dar nu erau gloante in arma si tot ce auzeam era zgomotul. Au spus ca nu puteau face asta pentru ca nu suntem liberi, ca am fi convertiti de frica si ca nu ar fi o convertire adevarata. Intr-o zi, mi-au spus mie si colegului, cel din Aleppo, ca familiile noastre au platit si ca vom fi eliberati.

acum 71 luni (21 Mar 2015)

Sulome Anderson este jurnalista pentru "New York Post" si isi imparte timpul intre Liban si SUA. In Liban, in cladirea in care locuieste, administrator este un barbat de 30 de ani, sirian, care spune ca a fost rapit de Statul Islamic doar pentru ca este crestin. Rapit pentru ca era crestin: "Numele tau e foarte ciudat" "Pe 28 februarie 2013, am parasit Libanul pentru a-mi vizita familia in Siria. Am trecut prin poate 15 puncte de control ale armatei siriene si nimeni nu m-a deranjat. Insa, la ultimul, niste barbatii in negru m-au oprit si m-au tras deoparte, impreuna cu un alt barbat. Nu-l cunosteam pe cel dat deoparte cu mine, dar era din zona mea si, ca si mine, era crestin. Cei care ne controlau s-au uitat la actele mele si mi-au spus , asa ca mi-am dat seama ca stiau ca sunt crestin. Dupa aproape zece minute, ne-au scos afara si ne-au incatusat. Au condus aproape opt ore si apoi s-au oprit. Ne-au legat la ochi si ne-au lipit de un perete. In noaptea aceea, cei care m-au prins au discutat cu barbatul pe care l-au luat impreuna cu mine si i-au spus ca-l vor ucide. Si apoi l-au torturat: l-au electrocutat si l-au batut foarte rau. Nu vreau sa spun de unde anume sunt din Siria, si nici cum ma numesc, pentru ca ei au spioni peste tot in tara. Asadar, eram legati de un zid si la ochi si ne torturau in fiecare zi. Intrau in incaperea unde eram legati cu lanturi si, pe rand, ne electrocutau sau ne bateau cu orice gaseau la indemana. Insa nu m-au ucis, pentru ca voiau rascumparare. Pe 8 aprilie 2013 au intrat in incaperea unde eram tinuti si mi-au spus ca familia mea inca n-a platit. In aceeasi zi, l-au luat pe cel rapit impreuna cu mine, si care imi devenise prieten apropiat, si l-au impuscat impreuna cu alti doi barbati. Apoi au adus pe altcineva langa mine si l-au inlantuit de perete. Si el era crestin, din Aleppo. O data pe saptamana, ii auzeam rugandu-se multa vreme, asa ca stiam ca e vineri. Alta data, nu ne-au adus nimic de mancare timp de trei zile. Cand in sfars... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro