Marturiile unui dependent de sex: "Mi-era teama ca voi deveni pedofil, ca voi viola pe cineva"

Marturiile unui dependent de sex:

Dependenta de sex si obsesiile sexuale nu sunt tratate ca orice boala in Romania, chiar daca cei care sufera de pe urma lor, de cele mai multe ori, ajung sa piarda totul in viata. Incepuse ca multi alti tineri, la o varsta frageda, cu onanismul, apoi sex cu fete, pe unde apuca, iar dupa ce a plecat in strainatate, prin Spania si Italia, a facut sex in grup, sex cu barbati si transexuali, a fost si pasiv si activ si a avut chiar episoade de zoofilie", spune preotul bacauan Liviu Burlacu. Atat in fata "managerului de caz", a psihologului care l-a preluat, dar si in timpul unor sedinte de grup, unde participau, de regula, mai ales dependentii de alcool, Andrei si-a spus povestea, constientizand astfel dependenta de sex si neputinta in fata obsesiilor.

acum 62 luni (28 Nov 2015)

Dependenta de sex si obsesiile sexuale nu sunt tratate ca orice boala in Romania, chiar daca cei care sufera de pe urma lor, de cele mai multe ori, ajung sa piarda totul in viata.

Unul dintre cazurile speciale care a ajuns in fata psihologilor de la Centrul "Izvorul Tamaduirii" din Bacau este un tanar de 36 de ani, care si-a spus povestea pentru a fi primit la tratament, dupa ce i s-a garantat discretia totala.

Aflat temporar in Bacau, cu locul de munca, a batut la usile centrului ce apartine Fundatiei "Episcop Melchisedec", subordonata Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. "A venit la noi, dupa ce si-a dat seama ca este in pericol si s-a asigurat de totala noastra discretie. Tanarul a realizat, dupa ce a incercat totul in materie de sex, ca a ajuns sa-i placa minorele si ca ii este teama sa nu violeze pe cineva. Incepuse ca multi alti tineri, la o varsta frageda, cu onanismul, apoi sex cu fete, pe unde apuca, iar dupa ce a plecat in strainatate, prin Spania si Italia, a facut sex in grup, sex cu barbati si transexuali, a fost si pasiv si activ si a avut chiar episoade de zoofilie", spune preotul bacauan Liviu Burlacu.

Andrei B (36 de ani) a fost inclus in programul terapeutic dupa modelul "Minnesota", prin care sunt tratate adictiile (alcool, droguri, sex, s.a.) prin "metoda celor 12 pasi", care urmareste armonizarea bio-psiho-socio-spirituala a celui dependent. Atat in fata "managerului de caz", a psihologului care l-a preluat, dar si in timpul unor sedinte de grup, unde participau, de regula, mai ales dependentii de alcool, Andrei si-a spus povestea, constientizand astfel dependenta de sex si neputinta in fata obsesiilor. A plecat din program "recuperat", cu vointa de a respecta cateva principii de viata prin care sa duca o viata normala.

Andrei a povestit cum preocuparea fata de sex ii consuma o buna parte din timp, inca de la 12-13 ani. A incercat sentimente pute... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro