Marturiile primei victime a profesorului criminal de la Mioveni: "Ma gandesc cu groaza ca in patru-cinci ani ar putea sa atace din nou"

"Am declarat inca de la inceput ca as vrea sa ma constitui parte civila in proces, am cerut ordin de restrictie si o anumita suma de bani, dar anchetatorii au spus ca o fac degeaba, fiindca fiind vorba despre un om cu probleme psihice, cazul nu va ajunge in instanta, ci se va clasa, motiv pentru care nu pot sa ma constitui parte civila. Pe 11 august 2017, Minciunescu era din nou externat din Spitalul de Psihiatrie de la Vedea, Dupa doua saptamani de la parasirea spitalului, acelasi individ o injunghia mortal in strada strada pe femeia de 68 de ani. In cazul de acum trei ani, procurorul de caz de pe langa Judecatoria Pitesti a apreciat ca nu sunt intrunite elementele constitutive de la infractiunea de tentativa de omor. "Judecatoria Pitesti a respins aceasta propunere de internare nevoluntara" Prim-procurorul Parchetului de pe Langa Tribunalul Arges explica si de ce individul nu a fost internat fortat, intr-un spital cu masuri de siguranta, ci voluntar, la Vedea, intr-un spital obisnuit de boli psihice.

acum 71 luni (29 Oct 2017)

Vorbea la telefon cand s-a trezit ca un barbat, pe care nu-l vazuse in viata ei, s-a napustit cu un cutit asupra sa. A ajuns la Spitalul de Urgenta din Pitesti, unde a ramas internata trei saptamani. "Am declarat inca de la inceput ca as vrea sa ma constitui parte civila in proces, am cerut ordin de restrictie si o anumita suma de bani, dar anchetatorii au spus ca o fac degeaba, fiindca fiind vorba despre un om cu probleme psihice, cazul nu va ajunge in instanta, ci se va clasa, motiv pentru care nu pot sa ma constitui parte civila. M-a surprins ca, in cazul meu, anchetatorii n-au considerat ca e tentativa de omor, cum a fost, de fapt. Mi se pare grav, ca tu, autoritate, sa incadrezi fapta asta la loviri si alte violente si sa-i dai lui posibilitatea sa atace iar", a declarat, pentru Adevarul, Ioana Nastase 23 de ani. Intr-adevar, dupa episodul de acum trei ani, Alin Minciunescu a fost diagnosticat cu o afectiune psihica severa. S-a internat, culmea, voluntar, la Spitalul de Psihiatrie Vedea, unde mai fusese internat incepand din 2013. "Auzisem c-a fost externat si am inceput sa ma tem din nou, nu neaparat pentru mine, ca eu puteam sa aleg, sa nu mai circul decat cu masina, ci pentru toate femeile din jurul meu, care erau potentiale victime. Eram indignata de cat de usor a ajuns in libertate", mai spune Ioana Nastase. Pe 11 august 2017, Minciunescu era din nou externat din Spitalul de Psihiatrie de la Vedea, Dupa doua saptamani de la parasirea spitalului, acelasi individ o injunghia mortal in strada strada pe femeia de 68 de ani. "Cum a fost posibil ca acest om, despre care se stia ca are probleme grave, despre care stia ca a incercat deja sa omoare o persoana, pe mine, sa aiba sansa de a repeta fapta? Femeia aceasta putea sa fie in viata si acum daca tentativa de omor asupra mea era tratata cu seriozitate. Ma gandesc cu groaza ca daca si acum vor fi la fel de superficiali, in 4-5 ani, o sa atace din nou. Alin Minciunescu, autorul crimei din august 2017 Medicii ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro