Marturiile cutremuratoare ale urmasilor ultimilor morti ai Revolutiei: "Fiul meu a fost ciuruit cu peste 30 de gloante"

Marturiile cutremuratoare ale urmasilor ultimilor morti ai Revolutiei:

"L-au ciuruit" Intre 22 si 25 decembrie 100 de damboviteni si-au pierdut viata la revolutie, in schimburile de focuri care au avut loc la Targoviste si la Bucuresti, la Televiziunea Romana. EROII REVOLUTIEI - Paris Iclodean, 25 de ani, sudor la Autobaza Targoviste si militar in termen - Stefan Munteanu, de la UM 01417, unitate in care se aflau, sub paza, sotii Ceausescu - BARBU Mihai, soldat in termen, a fost impuscat la Targoviste. - NEGULICI Valeriu, militar la UM 0865 Campina, a fost impuscat in masacrul de la Aeroportul Otopeni din dimineata zilei de 23 decembrie 1989 si dus la Targoviste unde a fost inmormantat.

acum 88 luni (26 Dec 2016)

In momentul in care Nicolae si Elena Ceausescu au fugit cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central, nimeni nu stia traseul acestora. Au ajuns la Boteni, langa Titu, unde era o puternica unitate de aviatie, apoi au fost prinsi langa Targoviste. Ulterior au fost adusi la sediul Militiei si Securitatii Dambovita si transferati cu ajutorul unui tab la U.M.

La operatiunea de capturare au participat militieni, militari si cativa revolutionari, printre care si locotenent major Ion Zamfir, fost sef Brigada de Control, la momentul respectiv, in varsta de 55 de ani acum.

"In 25 decembrie, fiind ofiter cu cercetare penala speciala, ca si alti colegi, Candrea si Sorescu, am fost intrebat de fostul comandant Kemenici daca vreau sa particip la proces. "L-au ciuruit" Intre 22 si 25 decembrie 100 de damboviteni si-au pierdut viata la revolutie, in schimburile de focuri care au avut loc la Targoviste si la Bucuresti, la Televiziunea Romana. Unul dintre cei care si-a pierdut viata in acele zile, a fost militarul in termen, Petre Puiu, la doar 19 ani. Cu lacrimi in ochi, tatal militarului isi aduce aminte de acele clipe de groaza, dar si de faptul ca fiul sau a murit si a fost inmormantat sub o ploaie de gloante. "Au trecut 27 de ani si de atunci pentru mine nu exista sarbatori de iarna. EROII REVOLUTIEI - Paris Iclodean, 25 de ani, sudor la Autobaza Targoviste si militar in termen - Stefan Munteanu, de la UM 01417, unitate in care se aflau, sub paza, sotii Ceausescu - BARBU Mihai, soldat in termen, a fost impuscat la Targoviste. - CHIRITA Nicolae-lon, soldat MApN, a fost impuscat la Targoviste. - CRISTEA Adrian, nascut in 25.08.1969, militar in termen la UM 01842 Titu, a fost omorat in 22 decembrie 1989 si inmormantat la Targoviste. - DASCALU Toma-Sorin, 20 ani, militar in termen, a fost ucis la Targoviste. la UM 01842 Titu, a fost impuscat la Televiziune, in noaptea de 22/23 decembrie 1989. Este trecut pe monumentul eroilor de la Targoviste. - ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro