Marturii socante in dosarul in care sunt anchetati hotii lui "Tata"
Acestia erau antrenati sa jefuiasca un magazin in mai putin de un minut, in conditiile in care cele mai multe dintre acestea erau asigurate cu sisteme de alarma, iar talharii trebuiau sa poata sa ia cat mai multe obiecte de valoare si sa fuga inainte de interventia firmei de paza sau a politiei. Mai tari decat "Pantera roz" "Academia infractorilor romani" a fost comparata de anchetatori cu gruparea sarba "Pantera roz" care de-a lungul anilor a dat peste 340 de spargeri, printre acestea numarandu-se si celebrul jaf de la Hotelul Carlton din Cannes (sudul Frantei), din 2013, cand au fost furate bijuterii in valoare de 103 milioane de euro de la o expozitie.
In referatul prin care au cerut arestarea spargatorilor, anchetatorii au aratat ca la dosar exista inclusiv marturii ale unor fosti membri ai gruparii care au declarat ca, atunci cand nu respectau regulile impuse, erau batuti sau amenintati cu o pusca Kalasnikov de liderul gruparii.
El le-a mai povestit anchetatorilor cum unul din tre membrii gruparii a fost lovit cu pumnii si cu picioarele de Adrian "Tata" Botez, care l-a amenintat si cu pistolul, pentru ca isi accesase contul de Facebook, lucru interzis pe motiv ca prin intermediul retelelor de socializare membrii gruparii ar fi putut fi urmariti, conectati unii de altii si prinsi.
"Practic, programul tuturor era unul de tip militar: scularea era data ca la armata, apoi timp de 15 - 20 de minute aveam inviorarea. Pot preciza ca am vazut la Tata un pistol cu bile despre care am aflat ulterior ca era legal detinut de catre sotia sa, dar si o arma automata, un Kalasnikov, de culoare argintie (fusese lustruit cu smirghel), pe care il folosea pentru intimidarea celor prezenti si pentru amenintari", povesteste martorul. "Sunt capitole distincte cu privire la profilul viitorului membru al academiei, un model de , pregatirea fizica, psihica, teoretica, practica si de ancheta prin care trebuia sa treaca fiecare membru, precum si un capitol privind procesul la care trebuia supus cel care gresea sau trada", au explicat anchetatorii.
In plus, procurorii care au destructurat gruparea au aratat ca "fiecare nou membru era dator sa depuna un
pentru exprimarea loialitatii fata de grup si lider si sa accepte deciziile luate ca urmare a judecatii efectuate in
- comisia fiind compusa din ,
celui acuzat, , precum si , , ".
Regulamentul mai prevede ca membrii cu gradul de ofiter care au actionat in cadrul acestei grupari peste cinci ani se pot desprinde si pot "intemeia o mica Academie", pe care s-o controleze singuri, dar cu acordul si cu sustine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro