Marturii din maternitatea groazei: "In loc sa ma dea cu un pic de iod, a aruncat o galetusa. Mi-a ars toata zona inghinala"

Marturii din maternitatea groazei:

O cititoare a postat pe contul de Facebook "Adevarul Iasi" urmatorul comentariu: "Si eu am fost tratata la fel, am stat in parcul spitalului de la ora 5.00 dimineata pana la 10.00 pentru ca nu era medic de garda. Monica Neamtu, tanara de 19 ani din Botosani externata la capatul a trei luni de chin dupa o operatie ratata a directorului medical de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi Conducerea Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi, a doua ca importanta din Moldova, neaga cu vehementa unul dintre cele mai grave cazuri de malpraxis semnalate in ultimii zece ani in Romania.

acum 113 luni (15 Sep 2014)

Cazurile de malpraxis semnalate la Maternitatea "Elena Doamna" fac parte din folclorul urban al Iasiului. Ultimul caz, al Ioanei Ciobanu, tanara de 26 de ani care a pierdut sarcina pe 9 septembrie fiindca din maternitate lipseau medicii de garda, a starnit revolta opiniei publice din Romania.

O cititoare a postat pe contul de Facebook "Adevarul Iasi" urmatorul comentariu: "Si eu am fost tratata la fel, am stat in parcul spitalului de la ora 5.00 dimineata pana la 10.00 pentru ca nu era medic de garda. In loc sa ma dea cu un pic de iod, a aruncat cu o galetusa plina si mi-a ars toata pielea de pe picioare si zona inghinala. Am umblat 3 luni cu rani si nu mai puteam de durere". Pe de alta parte, reclamatii oficiale, precum cele inaintate de Constantin Ciobanu, sotul Ioanei, s-au facut foarte rar.

Un alt caz de neglijenta medicala grava l-a avut in prim-plan chiar pe directorul medical, Razvan Socolov. Pe 23 martie 2014 a sectionat din greseala un vas de sange in timpul unei operatii pentru o sarcina extrauterina facute unei tinere de 19 ani din Botosani. Tanara gravida, Monica Neamtu, a fost salvata de la moarte abia dupa alte cinci operatii, efectuate la Spitalul "Sf. A fost externata abia in luna mai, iar acum face sedinte de kinetoterapie pentru a putea merge din nou. Iancu practica avorturi ilegale la clinica privata personala - "Doimed Plus", facute dupa termenul de 14 saptamani, pentru suma de 1.000 de euro. Ai numarul meu, dar la telefon nu discutam de sarcina, nu discutam de bani, nu discutam de nimic, da?", le-a declarat ziaristilor sub acoperire. Medicul Iancu a fost reclamata atunci chiar la Parchetul de la langa Tribunalul Iasi, dar a continuat sa profeseze.

Monica Neamtu, tanara de 19 ani din Botosani externata la capatul a trei luni de chin dupa o operatie ratata a directorului medical de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi

Conducerea Maternitatii "Elena Doamn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro