Marturii despre torturi greu de imaginat din lagarele comuniste: "Voiau sa ne ucida viitorul, loveau numai in testicule"

Marturii despre torturi greu de imaginat din lagarele comuniste:

Pe 24 octombrie 2013, Parchetul instantei supreme a anuntat ca a dispus inceperea urmaririi penale fata de Ioan Ficior sub aspectul savarsirii infractiunii de genocid, constand in aceea ca, in virtutea functiilor de comandant si loctiitor de comandant detinute in perioada 1958-1963, a introdus si coordonat un regim de detentie represiv, abuziv, inuman si discretionar impotriva categoriei detinutilor politici aflati in Colonia de munca Periprava. Pe 10 februarie 2016, Alexandru Visinescu a fost condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii, iar pe 30 martie 2016 Ioan Ficior a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 20 de ani de inchisoare pentru infractiuni contra umanitatii printr-o decizie care nu este insa definitiva. Groapa comuna In octombrie 2013, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a facut public raportul arheologic privind investigatiile de teren de la fosta colonie de munca de la Periprava. Zona a fost conservata si in momentul in care s-au alocat fonduri de la bugetul de stat pentru continuarea campaniei, o echipa de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca a continuat investigatiile pentru cautarea, descoperirea si deshumarea cadavrelor. Fostul comandant de la Periprava, deferit justitiei Pe 18 septembrie 2013, IICCMER a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie inceperea urmarii penale impotriva fostului comandant al coloniei de munca de la Periprava, colonel (r) Ioan Ficior (85 de ani), pentru savarsirea infractiunii de genocid. IICCMER informa ca din investigatiile intreprinse a reiesit ca Ioan Ficior a impus si a intretinut un regim de exterminare a detinutilor politici aflati in executarea pedepselor privative de libertate in cadrul coloniei de munca Periprava, in virtutea functiilor de conducere pe care le-a ocupat in cadrul acestui loc de detinere, in perioada 1958-1963.

acum 49 luni (11 Jul 2016)

Supravietuitorii lagarelor comuniste conduse de tortionarii Gheorghe Bostina si Marian Petrescu in Balta Brailei dau marturii despre cruzimea regimului aplicat de cei doi. Bostina si Petrescu, ultimii tortionari demascati de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), au condus colonii de munca fortata in timpul comunismului, facand sute de victime printre detinutii politici.

Cercetatorii IICCMER au depus actele doveditoare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, facand sesizare penala pentru comiterea de crime politice in timpul regimului comunist. A fost saltat de comunisti in anul 1956, pe cand era licean la "Mircea cel Batran" din Constanta. La varsta de 17 ani, Paul Andreescu a devenit dusman al poporului, care merita 8 ani de temnita grea pentru ca opusese rezistenta. Iata acum cum traiesc ei astazi cu pensii grase si cu recunostinta din partea Statului roman, in special a regimului Iliescu, care l-a inaintat pe Bostina in grad la Revolutie, facandu-l general-maior de securitate", este indignat Andreescu. Pentru ca nu mai are incredere ca, vreodata, toata crima impotriva umanitatii, pusa la cale cu sange rece de comunisti, va fi pedepsita. "Daca nu urlai de durere, se enervau si mai tare"

Alexandru Mihalcea era student la Ziaristica la Bucuresti in 1959, cand i s-a comunicat ca a devenit un exemplar demn de tot dispretul fauritorilor "omului de tip nou": citea literatura, scria poezii, mergea la Inviere, lipsea de la cursurile care nu-i placeau. Ne dadeau ciorba de muraturi de 2 ori pe zi sau ciorba de ceapa putrezita, fiarta cu tot cu foi, de faceam dizenterie pe capete. Regimul era absolut infiorator, l-am relatat si in scrierile mele si sunt gata oricand sa depun marturie pentru ceea ce s-a intamplat acolo", relateaza ziaristul Alexandru Mihalcea, la aproape 80 ani de viata. La Salcia, cei 1.200 detinuti politici au ridicat un dig de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro