Marturii despre puterile supranaturale ale lui Arsenie Boca: vindeca orbii si paraliticii, vedea in sufletele oamenilor, se teleporta si cunostea viitorul

Marturii despre puterile supranaturale ale lui Arsenie Boca: vindeca orbii si paraliticii, vedea in sufletele oamenilor, se teleporta si cunostea viitorul

Parintele Arsenie Boca ar fi fost inzestrat cu daruri divine, potrivit marturiilor culese in volumele dedicate vietii si activitatii sale, publicate de editurile de carte religioasa. In acelasi volum, sunt prezentate si alte marturii despre puterile vindecatoare ale parintelui Arsenie Boca, iar unii dintre autorii lor sustin ca acestea ar fi dainuit si dupa moartea acestuia, miracolele petrecandu-se la mormantul sau de la Manastirea Prislop. "Inainte de a se sfarsi zilele, la parinte a fost o verisoara si el i-a spus: "Vezi ca eu mor si nu va trece mult timp si in Romania va fi varsare de sange". Acesta adauga ca la scurt timp la locul arestului au fost chemati seful Sigurantei din Fagaras si mai multi ofiteri de Militie si de la Siguranta.

acum 67 luni (3 May 2015)

Parintele Arsenie Boca ar fi fost inzestrat cu daruri divine, potrivit marturiilor culese in volumele dedicate vietii si activitatii sale, publicate de editurile de carte religioasa.

Oameni vindecati prin credinta

Arsenie Boca ar fi avut darul de a vindeca orbii si persoanele suferinde de paralizii, potrivit unei relatari a arhimandirtului Vasile Prescure, in volumul "Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca", aparut in Colectia "Ortopraxia", in 2008.

"In lucrarea parintelui Arsenie avem si cazuri de vindecari miraculoase. A vindecat un orb pe care mai intai l-a spovedit si l-a impartasit si apoi i-a zis sa iasa din biserica. Un om paralizat la pat a fost dus cu caruta la manastire si parintele i-a zis sa coboare din caruta. El a coborat si de atunci a mers normal", scriau autorii cartii, publicate cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului.

In acelasi volum, sunt prezentate si alte marturii despre puterile vindecatoare ale parintelui Arsenie Boca, iar unii dintre autorii lor sustin ca acestea ar fi dainuit si dupa moartea acestuia, miracolele petrecandu-se la mormantul sau de la Manastirea Prislop.

Vedea in sufletele oamenilor

Parintele Arsenie ar fi avut puterea de a "ghici" in sufletele oamenilor, potrivit unei relatari a preotului Ioan Ciungara, din Copacel, care l-a cunoscut. Eram in vremea regimului comunist si n-am inteles atunci aceste cuvinte si dupa ce Parintele s-a retras iar in biserica sa picteze am intrebat-o pe doamna cine este, ce este sotul dansei. Mi-a spus ca sotul ei lucreaza la securitate si ca are grea cruce cu el. Mi-a mai spus ca nu stie cum Parintele i-a aflat taina ca nu i-a spus nimeni", a povestit preotul Ioan Ciungara, potrivit volumului "Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca". Un alt preot, Serafim Badila, de la Manastirea Caisel, relata ca Arsenie Boca l-ar fi convins ca avea darul clarviziunii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro