Marturia unui tanar din Cluj operat la degetul gresit de un chirurg renumit: "In prima faza, medicul a dat vina pe mine"

Marturia unui tanar din Cluj operat la degetul gresit de un chirurg renumit:

Conducerea Spitalului de Recuperare din Cluj a demarat o ancheta in legatura cu interventia chirurgicala la care a fost supus, miercurea trecuta, Vlad Manases, un clujean de 28 de ani care a ajuns pe masa de operatie a profesorului Alexandru Georgescu. Eu nu am facut radiografii pentru degetul mijlociu, diagnosticul si nevoia de operatie la degetul mic exista" Vlad Manases "Initial au dat vina pe mine" Vlad a relatat pentru "Adevarul" cum i-a fost explicata gafa de catre medic: "Mi s-a explicat ca din neatentie si inertie, doctorul a venit si a inceput sa taie in degetul pe care l-a considerat cel mai aproape de el, din pozitia in care aveam palma.

acum 28 luni (13 Sep 2017)

Conducerea Spitalului de Recuperare din Cluj a demarat o ancheta in legatura cu interventia chirurgicala la care a fost supus, miercurea trecuta, Vlad Manases, un clujean de 28 de ani care a ajuns pe masa de operatie a profesorului Alexandru Georgescu. Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuti medici din domeniu, el fiind printre primii din Romania care au realizat implanturi de san si lipoaspiratii, obtinand de asemenea rezultate recunoscute international in ceea ce priveste chirurgia mainii. Vlad si-a facut toate analizele, a facut radiografii si rezultatul era clar: tendonul de la degetul mic al uneia dintre maini era rupt. Dupa ce a fost anesteziat si pregatit, in sala de operatii a ajuns si medicul. Bratul incepe sa ma doara groaznic si ma gandesc in momentul acela ca degetul meu mic e cam ferit de baietii acestia care se distreaza de minune. Ii spun doctorului ca anestezia si-a facut bine efectul in sensul in care nu simt ca lucreaza la degetul mic. Vlad a relatat pentru "Adevarul" ca, pe cand si-a dat seama ca ceva nu este in regula, deja degetul mijlociu fusese operat aproape in intregime. "Daca nu eram eu pe faza sa ii spun doctorului, mai mult ca sigur ramaneam operat doar la degetul gresit, nu si la cel rupt", povesteste tanarul. "Nu stiu ce a vazut la degetul mijlociu, mi-a spus ca el credea ca acesta este degetul problema. Mi-a spus ca aveam tendonul slabit si la degetul mijlociu, dar asta nu il absolva de faptul ca el a taiat in nestire. Eu nu am facut radiografii pentru degetul mijlociu, diagnosticul si nevoia de operatie la degetul mic exista" Vlad Manases "Initial au dat vina pe mine" Vlad a relatat pentru "Adevarul" cum i-a fost explicata gafa de catre medic: "Mi s-a explicat ca din neatentie si inertie, doctorul a venit si a inceput sa taie in degetul pe care l-a considerat cel mai aproape de el, din pozitia in care aveam palma. Pe urma si-a recunoscut vina, spunand ca asa ceva nu i s-a intamplat in 40 de ani de profesie. Si totusi ramane a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro