Marturia unui pasager din avionul care a ratat aterizarea la Cluj: "Pista a fost acoperita cu zapada. Pilotul ne-a salvat viata tuturor. Sau am avut noi noroc"

Marturia unui pasager din avionul care a ratat aterizarea la Cluj:

Catalin Duta, aflat in drum spre Sibiu, pe autocar, a declarat pentru "Adevarul" ca pilotul aeronavei ce a aterizat pe camp, la Cluj, le-a salvat viata, ca acesta si-a pastrat sangele rece si ca pista era acoperita cu zapada. Mergeam cu fata spre camp si ne-am oprit pe un camp - cred ca de porumb era - cu motorul taras si cu roata de la aterizare rupta. (...) Noi suntem rupti de realitate, ce ne mai spun si noua familiile, dar am inteles ca s-a mintit foarte mult la televizor, la modul ca toata lumea incearca sa scoata compania asta de zbor vinovata.

acum 53 luni (7 Jan 2016)

Catalin Duta, aflat in drum spre Sibiu, pe autocar, a declarat pentru "Adevarul" ca pilotul aeronavei ce a aterizat pe camp, la Cluj, le-a salvat viata, ca acesta si-a pastrat sangele rece si ca pista era acoperita cu zapada. Tot el mai zice ca, atunci cand a coborat din avion, zapada ii ajungea pana la glezna.

Cursa facuta de aceasta aeronava Blue Air este una inchiriata de firma de transporturi internationale din Barcelona unde lucreza el si ceilalti pasageri din avion, dar si ca au folosit acelasi avion cand au venit in tara, in urma cu cateva saptamani.

Initial pilotul ne-a zis ca o sa aterizam in 15 minute si am stat in aer 35-40 de minute. Pe pista era zapada de 10 centimetri, cand m-am dat jos era zapada pana la glezna. Noi suntem soferi profesionisti, toti din avion, si intelegem despre ce e vorba. Omul (pilotul) cand a vazut despre ce e vorba n-a franat - asta ne-a fost norocul, va dati seama daca frana la 200 la ora nu mai apucam sa vorbim. Mergeam cu fata spre camp si ne-am oprit pe un camp - cred ca de porumb era - cu motorul taras si cu roata de la aterizare rupta. Ne-a mai tinut vreo 40 de minute in avion, chiar nu stiu de ce.

Aeroportul a fost extraordinar de prost pregatit, extraordinar de prost. Cred ca numai din sansa si din experienta pilotului probabil am scapat. Este adevarat ca dupa ce ne-au dat pe noi jos automat au aparut si acele pluguri. Ca la noi, ca la romani. pilotul) ne-a salvat viata la toti.

Ce fel de cursa era cea care trebuie sa va duca la Barcelona.

Cursa aceasta este un avion inchiriat de o companie. Mai luam inca vreo 50 de persoane de la Cluj. Aterizarea la Cluj era programata. Si cei de la Cluj erau toti soferi. I-am lasat pe ei la Cluj si am mers mai departe la Bucuresti.

Au fost speculatii ca avionul ar fi oprit la Cluj ca sa alimenteze. (...) Noi suntem rupti de realitate, ce ne mai sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro