Marturia unui jurnalist PRO TV despre iadul din clubul Colectiv: "Stiu cine este vinovat. Coruptia a ucis in Colectiv, iar clasa politica este principalul vinovat"

Marturia unui jurnalist PRO TV despre iadul din clubul Colectiv:

Daca primarul sectorului 4 ar fi respectat legea si NU ar fi eliberat autorizatie de functionare fara ca patronii de la Colectiv sa indeplineasca toate conditiile, NU se intampla aceasta tragedie. "O atmosfera complet neagra, intr-un intuneric ingrozitor, cu oameni blocati unul peste altul, care plangeau si implorau sa fie scosi de acolo, dar si cu un foc ucigator care venea din spate impreuna cu o ploaie toxica de bureti in flacari, care cadea din tavan peste capetele noastre", a marturisit Cristian.

acum 77 luni (14 Jan 2016)

Tanarul, care a stat trei saptamani in coma, a fost internat initial la Spitalul Bagdasar, fiind ulterior trimis la cel mai mare spital de arsi din Israel.

Jurnalistul spune, in postarea sa, ca stie cine este vinovat pentru tragedia care a indoliat Romania, dupa ce 63 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva zeci au fost ranite.

"Daca patronului clubului NU ar fi dat spaga si ar fi incercat pe cale legala sa obtina autorizatiile de functionare, NU se intampla aceasta tragedie. Daca cei doi capitani ISU NU ar fi inchis ochii la neregulile pe care le-au vazut in Colectiv si si-ar fi indeplinit indatoririle de serviciu, NU se intampla aceasta tragedie. Daca primarul sectorului 4 ar fi respectat legea si NU ar fi eliberat autorizatie de functionare fara ca patronii de la Colectiv sa indeplineasca toate conditiile, NU se intampla aceasta tragedie. I-am simtit rasuflarea mizerabila, plina de cenusa, si i-am mirosit par(fumul): un Acid cianhidric extrem de puternic", isi incepe tanarul postarea.

Spune ca atunci cand a luat foc stalpul era chiar in fata scenei si ca, in loc sa fuga, a incercat sa-si faca meseria, a scos telefonul mobil si a filmat 42 de secunde din inceputul tragediei.

Spre iesire, il astepta iadul: "Oamenii implorau sa fie scosi de acolo"

"Eram calm si multumit ca reusisem sa surprind acele imagini nenorocite. M-am trezit la realitate abia cand am vazut limbile de foc intinzandu-se pe tavan cu o viteza fulgeratoare", a scris Cristian Matei, care atunci cand a ajuns la iesire a simtit o arsura puternica pe mana dreapta, in care tinea strans telefonul, care inca filma.

"Flacara extrem de dureroasa m-a fortat sa dau drumul aparatului chiar daca, inconstient, am incercat sa rezist cateva clipe", a completat jurnalistul, precizand ca telefonul are acum capacul topit.

Mana sa dreapta are cele mai mari rani, fiind lasata fara piele de la ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro