Marturia sfasietoare a unui pompier, dupa cel mai cumplit accident: "Voi tine minte cat traiesc chipul fetitei ce murise cu mana inclestata pe ursuletul ei"

Marturia sfasietoare a unui pompier, dupa cel mai cumplit accident:

De peste doua decenii, Alexandru Cristian Rusu este pompier, iar in prezent este membru al echipajului de Descarcerare din Deva, unul dintre cele mai apreciate din tara. Eu faceam parte din nou infiintatul echipaj de descarcerare de la Detasamentul din Deva, de altfel singurul din acea vreme din judetul Hunedoara, care a pornit si s-a deplasat rapid spre locul unui accident, in care a fost implicat un autocar plin cu elevi. Intr-un autocar, care s-a izbit de un cap de pod si apoi de copacii de pe marginea drumului, zeci de oameni urlau de durere si groaza.

acum 42 luni (28 Apr 2016)

De peste doua decenii, Alexandru Cristian Rusu este pompier, iar in prezent este membru al echipajului de Descarcerare din Deva, unul dintre cele mai apreciate din tara. Pompierul din Deva a oferit o marturie emotionanta despre cea mai dificila misiune din cariera sa: un accident soldat cu sapte morti dintre care sase erau copii, petrecut pe Drumul National 7. Eu faceam parte din nou infiintatul echipaj de descarcerare de la Detasamentul din Deva, de altfel singurul din acea vreme din judetul Hunedoara, care a pornit si s-a deplasat rapid spre locul unui accident, in care a fost implicat un autocar plin cu elevi. Intr-un autocar, care s-a izbit de un cap de pod si apoi de copacii de pe marginea drumului, zeci de oameni urlau de durere si groaza. Practic, autocarul nu mai avea partea din fata si partea din dreapta ca si cum o lama uriasa l-ar fi retezat. In total: 7 decedati si 30 de raniti", isi aminteste pompierul.

Destinul frant al fetei de 14 ani

Alexandru Rusu a povestit despre momentul critic din timpul interventiei sale. Nu cred ca avea mai mult de 14 ani. Tinea strans la piept un ursulet de plus si am avut senzatia ca inca mai are viata in ea. Cand a preluat-o medicul, a evaluat-o si a declarat-o decedata, i-am cerut de doua ori sa se asigure ca este asa. Parea ca este inca in viata si tine strans jucaria, insa, fetita murise cu mana inclestata pe ursuletul ei de plus", isi aminteste pompierul.

A fost desemnat pompierul anului

In anul 2012, Alexandru Cristian Rusu a fost desemnat Pompierul anului in judetul Hunedoara, in urma mai multor operatiuni de salvare incheiate cu succes. "Am realizat rapid dispozitivul de salvare, m-am pregatit si cu ajutorul colegilor am coborat in fantana, pana la aproximativ 10 metri. Cand am ajuns langa el a deschis ochii si intr-o stare de semiconstienta mi-a zis: "Nu o sa mai ies de aici. Am indepartat, cat de repede mi-a permis spatiul ingust d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro