Marturia politistului care a fugit dupa cel mai temut asasin din Deva: "Am auzit focurile trase pe strada si am alergat la el, dar... nu aveam pistolul la mine"

Marturia politistului care a fugit dupa cel mai temut asasin din Deva:

Sever Veclenit lucreaza de peste trei decenii ca politist, iar cea mai infioratoare amintire din cariera sa este intalnirea cu Beniamin Jian Laichici, la scurt timp dupa ce asasinul a comis cea de-a cincea crima, pe o strada din Deva. Cu o seara in urma, cu gandul ca sotia il insela, potrivit anchetatorilor, Beniamin Laichici a imprumutat o arma de vanatoare de la un barbat din Santandrei, pe care l-a impuscat apoi, iar in seara de 5 spre 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi pana la Abrud, unde locuiau cumnatii sai.

acum 42 luni (15 Apr 2017)

Sever Veclenit lucreaza de peste trei decenii ca politist, iar cea mai infioratoare amintire din cariera sa este intalnirea cu Beniamin Jian Laichici, la scurt timp dupa ce asasinul a comis cea de-a cincea crima, pe o strada din Deva. Sever Veclenit este sef de post in comuna Luncoiu de Jos, iar in urma cu 22 de ani era politist in Deva, unde facea naveta din Brad,orasul in care locuia.

In dimineata de 6 martie 1995, in jurul orei 6:30, politistul sosise impreuna cu un apropiat in zona autogarii din Deva, cu o masina de ocazie. Si-a continuat drumul pe jos, spre sectia de Politie, cand a auzit doua focuri de arma in apropiere, in fata Baroului de Avocatura din Deva.

"Am alergat imediat spre locul unde auzisem ca s-a tras si l-am vazut pe criminal, cu arma in mana, pregatind-o de reincarcare, si pe victima sa, impuscata. M-am gandit atunci la ea si la copil, caci fara arma as fi putut fi ucis de acesta. Intre timp, Beniamin se urcase intr-o masina si s-a deplasat la Inspectoratul de Politie, pentru a se preda. Cu o seara in urma, cu gandul ca sotia il insela, potrivit anchetatorilor, Beniamin Laichici a imprumutat o arma de vanatoare de la un barbat din Santandrei, pe care l-a impuscat apoi, iar in seara de 5 spre 6 martie 1995 s-a deplasat cu un taxi pana la Abrud, unde locuiau cumnatii sai. In dimineata de 6 martie, ucigasul s-a intors in Deva, unde a mai omorat un barbat, pe cel de la care a imprumutat arma cu care a comis primele doua crime.

Cateva ore mai tarziu, Beniamin s-a prezentat la locul de munca al sotiei sale, un chiosc din zona garii din Deva. Femeia nu era la lucru, ascunzandu-se de mai multe zile de teama sotului ei. Setea de sange I s-a potolit dupa ce a mai ucis cu patru focuri de arma pe seful sau, cel banuit de legaturi amoroase cu sotia sa, in plina strada, in fata Baroului de Avocatura din Deva.

Laichici a depus arma si cele trei cartuse ramase l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro