Marturia lui Catalin Ilnitchi, ranit la Colectiv: "Am plecat in Israel cu o infectie din spital, asa mi s-a spus"

Marturia lui Catalin Ilnitchi, ranit la Colectiv:

Intr-un interviu publicat de cotidianul buzoian Opinia, fotograful Catalin Ilnitchi a povestit momentele dinaintea incendiului din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 63 de persoane. Acum, la aproape doua luni de la tragedie, el le multumeste atat prietenilor, care s-au mobilizat pentru el, cat si medicilor din Romania: "Stiu ca prietenii mei din Bucuresti si Buzau, alaturi de familie, au facut tot posibilul sa imi intocmeasca un dosar medical pentru a putea pleca intr-un spital mai bine pregatit. El a mai spus ca a aflat despre moartea unor prieteni ai sai in urma incendiului doar spre sfarsitul perioadei de spitalizare, intrucat medicii au vrut ca el sa se poata recupera si ca in Israel a avut "un psihiatru bun, care a limitat cat mai mult traumele psihice".

acum 55 luni (29 Dec 2015)

Intr-un interviu publicat de cotidianul buzoian Opinia, fotograful Catalin Ilnitchi a povestit momentele dinaintea incendiului din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 63 de persoane.

Catalin Ilnitchi a povestit ca a mers la concertul trupei Goodbye to Gravity intrucat membrii formatiei ii erau prieteni, dar si pentru ca niciunul dintre colegii sai fotografi nu putea ajunge la concert, arata Mediafax.

"Oricum, chiar daca nu trebuia sa fac poze pentru concert, cred ca tot m-as fi dus la concert pentru ca eram prieten cu baietii din trupa. Ciudat este ca veneam dupa o saptamana grea la munca si, in seara aia, am zis ca parca as face o pauza, mai ales ca mama venise atunci la mine la Bucuresti. Nefiind insa niciun fotograf disponibil de la noi de la munca, am zis sa nu ii las pe baieti fara fotograf la concert.

El spune ca nu a vazut efectiv momentul in care a izbucnit focul, iar tinerii aflati in club s-au comportat normal, indreptandu-se spre iesire fara a intra in panica, situatie care s-a schimbat insa atunci cand au ajuns la iesire. Situatia s-a schimbat la iesire, in dreptul containerului, pentru ca acolo lumea s-a impiedicat de prag si erau foarte multi cazuti pe jos. Totul pe un intuneric absolut", a povestit Catalin Ilnitchi, care sustine ca la un moment dat a simtit ca sansele sa scape sunt "destul de mici".

Desi a iesit printre primii, dupa cum isi aminteste, Catalin Ilnitchi a afirmat ca era "destul de ametit", iar la un moment dat scotea "fum negru" cand respira.

Buzoianul a povestit si ca pompierii au ajuns repede la locul incendiului, iar el a urcat printre primii in salvarile venite, ajutat fiind de doua fete. M-am intins, apoi am auzit salvarile, fetele au tras de mine sa ma duca la ambulanta si m-am suit in cea de a doua ambulanta. (...) In imbulzeala de la usa mi-a alunecat de pe umar rucsacul cu obiectivele. Fiind ametit, nu mi-am dat seama de gravitatea situat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro