Marturia lui Bodnariu, romanul caruia Norvegia i-a "confiscat" cei 5 copii. Detalii din ancheta tinuta la secret: "Norvegienii care ne cunosc aici sunt socati"

Marturia lui Bodnariu, romanul caruia Norvegia i-a

Dintr-o sursa destul de sigura am aflat ca Politia are nevoie de o confirmare a cazului in proportie de 90 la suta, pe cand Protectia Copilului are nevoie de o confirmare de doar 50 la suta", a spus Marius Bodnariu, potrivit caruia daca ancheta Politiei ii este favorabila, nu influenteaza in mod pozitiv dosarul Protectiei Copilului. Avem foarte multe marturii din partea vecinilor si a colegilor de serviciu si a unor personalitati din comunitatea locala, dar pe care le pastram ca evidente pentru proces si nu le facem publice", a spus Marius Bodnariu, care este constient inclusiv de faptul ca protestele de sustinere a familiei sale ar putea chiar fi folosite de autoritatine norvegiene impotriva sa. Printre acestea: lipsa unei anchete sociale prealabile, lipsa unei evaluari a impactului separarii copiilor de parinti si a separarii fratilor prin plasarea in trei familii diferite, amenintari la adresa lui Marius sa nu faca public cazul, riscand sa nu-si mai vada copiii niciodata, plasarea copiilor in orase diferite la distanta de 3 -5 ore de casa, inclusiv a bebelusului de trei luni care trebuie alaptat, manipularea copiilor prin intrebari directionate, pentru a da declaratii prin care parintii sa fie incriminati.

acum 86 luni (10 Jan 2016)

Ceea ce nu a reusit, inca, sa faca niciun partid politic sau vreo organizatie din Romania, a reusit sa faca drama familiei Marius si Ruth Bodnariu din Norvegia. Cazul familiei mixte romano-norvegiene, ramasa fara cei cinci copii luati de Serviciul de Protectia Copilului din Norvegia, la jumatatea lunii noiembrie 2015, a declansat un val de sustinere fara precedent. Mii de romani din tara si diaspora, in mare parte membri ai comunitatii neoprotestante din care fac parte Marius si Ruth, s-au solidarizat cu familia Bodnariu, considerand actiunile Serviciului de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, abuzive. Organizate pe Facebook, actiunile de protest impotriva sistemului de Protectie a Copilului din Norvegia care au avut loc weekend-ul care a trecut, au strans peste 3.000 de oameni care au protestat in Washington, Londra, Barcelona, Roma, Dublin, Oslo, Otawa, Bruxelles, Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta. Practic, totul a pornit de la un denunt al directoarei, care a sesizat Protectia Copilului cu privire la faptul ca una dintre fetite a spus la scoala ca este discplinata acasa prin corectii fizice. Sunt anumite persoane care interogheaza copiii referitor la ganduri, la sentinmente", a declarat Marius Bodnariu, care a spus ca, in trecut, a avut cu conducerea scolii mai multe divergente pe tema educatiei copiilor, dar nu vrea sa se pronunte cu privire la modul in care au cantarit aceste divergente in denunt . De altfel, din datele puse la dispozitie de familie, directoarea scolii a precizat ca nu sunt urme de violenta asupra copiilor, considerand ca parintii trebuie indrumati.

Julitura unuia dintre copii

Potrivit lui Marius Bodnariu, dupa sesizarea directoarei, Serviciul de Protectia Copilului a contactat scoala, cabinetul medical din cadrul scolii si medicul de familie. Asa s-a descoperit ca, in 2014, asistenta de la dispensarul scolar ar fi primit un telefon potrivit caruia Naomi, una d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro