Marturia grava a politistului anchetat pentru impuscarea unui fugar. "A spus ca, in 8 ani, n-a fost instruit niciodata cu privire la uzul de arma"

Marturia grava a politistului anchetat pentru impuscarea unui fugar.

Afirmatiile grave ale agentului Mihai Vizitiu au fost facute miercuri la Parchetul General, unde a fost audiat dupa ce dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui. La audieri a asistat si avocata familiei victimei, cea care, de altfel, a si facut solicitarea la procurorul general al Romaniei ca dosarul sa fie preluat de la Vaslui de catre Parchetul General Avocata familiei victimei, Oana Iovu, a precizat ca la audieri politistul a dat declaratii si a spus ca nu se considera vinovat de moartea victimei.

acum 20 luni (24 May 2018)

Afirmatiile grave ale agentului Mihai Vizitiu au fost facute miercuri la Parchetul General, unde a fost audiat dupa ce dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui.

Procurorii Parchetului General i-au adus la cunostinta faptul ca are calitatea de inculpat pentru ucidere din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a codului de etica politistului si a regulamentelor cu privire la modalitatea in care trebuie sa actioneze politistul rutier in momentul in care urmareste o persoana care nu raspunde la comenzile de oprire in trafic.

La audieri a asistat si avocata familiei victimei, cea care, de altfel, a si facut solicitarea la procurorul general al Romaniei ca dosarul sa fie preluat de la Vaslui de catre Parchetul General

Avocata familiei victimei, Oana Iovu, a precizat ca la audieri politistul a dat declaratii si a spus ca nu se considera vinovat de moartea victimei.

Avocat: "Nu imi explic cum un asemenea om a avut o arma"

"Intrebat de procuror daca a fost instruit cu privire la uzul de arma in cursul anului 2017, el a spus ca nu a fost instruit niciodata, de opt ani, de cand este la Biroul Politiei Rutiere. Procurorul i-a dat sa recunoasca o semnatura de pe un proces-verbal din noiembrie 2017, potrivit caruia i se predase legislatia cu privire la regimul armelor si munitiilor. 180 din 17 octombrie 2016, politistii care au armament in dotare sunt instruiti si evaluati, atat teoretic, cat si practic, anual, din dispozitia inspectorului-sef al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, prin grija Serviciului Resurse Umane. Aceste prevederi au fost respectate intocmai, iar in anul 2017, la nivelul IPJ Vaslui, au avut loc doua sesiuni de instruire, evaluare teoretica si practica. Indeplinirea activitatilor mentionate a fost materializata prin intocmirea de procese-verbale, semnate de participantii la activitatea de i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro