Martor in dosarul Polaris, in care este judecat Radu Mazare: "Era un fel de secret public in Constanta ca autorizatiile de construire se plateau"

Martor in dosarul Polaris, in care este judecat Radu Mazare:

Theresia Wilfinger, reprezentanta unei firme austriece care dorea sa construiasca un mall in Constanta a povestit in fata judecatorilor de la instanta suprema ca un intermediar i-a recomandat un arhitect care sa se ocupe de obtinerea de autorizatii pentru constructia imobilului. Radu Mazare mai este acuzat ca, in perioada 2008-2014, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding, al carei asociat si administrator era Eduard Martin, peste sapte milioane de euro, pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului pentru o perioada de 25 de ani, ulterior fiind incheiat si un act aditional prin care valoarea contractului a fost majorata nejustificat cu zece milioane de lei.

acum 35 luni (19 Jun 2017)

Theresia Wilfinger, reprezentanta unei firme austriece care dorea sa construiasca un mall in Constanta a povestit in fata judecatorilor de la instanta suprema ca un intermediar i-a recomandat un arhitect care sa se ocupe de obtinerea de autorizatii pentru constructia imobilului. "Aveam nevoie de un arhitect si atunci Tudorel Dobre (un intermediar de la care martorul a cumparat terenul - n.r.) l-a recomandat pe Felix Arsene pentru a obtine autorizatia de construire.Nu stiu ce legatura era intre Strutinsky si Arsene. Mi-au spus ca este nevoie de un contract de publicitate ca s-a deschis un mall.

In continuare, martorul a precizat ca daca initial a fost vorba de un contract in suma de 450.000 de euro, intr-un final s-a semnat un contract pentru un milion de euro. "A fost intai vorba de 450.000 euro, apoi de un milion si eram sub presiune din cauza concurentei. "Dobre a spus ca acel contract trebuie incheiat cu Strutinsky, care reprezenta firma SOTI, despre care mi s-a spus ca e o firma de publicitate.

Chestionata daca a dedus ca suma este asa mare deoarece publicitatea proiectului acoperea si eliberarea autorizatiilor, Willfinger a aratat ca da, deoarece acesta era "un fel de secret public in Constanta". "Dobre l-a indicat pe Strutinsky ca fiind persoana cu care trebuie sa fie incheiat acest contract de publicitate. Pentru un astfel de contract, pentru faza de inceput in care se afla proiectul, suma potrivita s-ar fi situat intre 250.000-300.000 de euro", a continuat martorul.

Intrebata cand l-a cunoscut pe Strutinsky si daca a negociat cu el, femeia a spus ca s-a intalnit cu el atat la Bucuresti, cat si la Constanta in legatura cu contractul de publicitate. "Nu am discutat despre suma totala, care a ramas de un milion de euro, ci despre platile partiale care trebuiau facute in contul aestuia. La un moment dat, firma de care depindea si Proprety Development, Iulius Meinhl, a fost vanduta catre Atrium si proiectu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro