Martor in dosarul lui Puiu Popoviciu, cercetat de DNA pentru marturie mincinoasa

Martor in dosarul lui Puiu Popoviciu, cercetat de DNA pentru marturie mincinoasa

"Asa arata fisierele primite de Pitcovici (fostul sef al Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie - n.r.) de la DNA. Acuzatiile DNA In decembrie 2012, omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu a fost trimis in judecata pentru cumpararea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

acum 54 luni (14 Apr 2016)

"Asa arata fisierele primite de Pitcovici (fostul sef al Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie - n.r.) de la DNA.

In sala de judecata, procurorul DNA a aratat ca martorul propus de Puiu Popoviciu, Marius Stoica, este acuzat de marturie mincinoasa si cercetat de DNA dupa ce si-a schimbat declaratiile initiale date in timpul urmaririi penale. In declaratia lui, Pitcovici a povestit ca s-a intalnit cu Ion Motoc (politistul anchetator) si ca, in preajma Craciunului, i-a dat o sticla de whisky din partea lui Marius Stoica, dar si o punga al carui continut nu-l cunostea.

La un moment dat, inculpatul Petre Pitcovici, fostul sef al Diviziei de Operatiuni din Directia Generala Anticoruptie, a cerut sa fie testat cu poligraful chiar in sala de judecata, in fata judecatorului, pentru a demonstra ca nu minte in legatura cu acest caz. Fata de aceasta cerere, judecatorul a sustinut ca, din punctul lui de vedere, acele inregistrari n-ar trebui sa existe la dosar si a ramas in pronuntare pe toate aceste cereri.

Judecatorul a aratat ca, de-a lungul celor trei ani de cand se judeca acest proces, au fost 20 de termene pe fond si 35 de termene intre sedintele de judecata obisnuite.

Acuzatiile DNA

In decembrie 2012, omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu a fost trimis in judecata pentru cumpararea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti.

Alaturi de el, au fost deferiti justitiei rectorul de atunci al Agronomiei, Ioan Niculae Alecu, si fostii sefi de la DGIPI si DGA Cornel Serban si Petru Pitcovici.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca, in perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, "in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale", a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, ap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro