Martor in dosarul fostului ministru Cristian David: "Am scos din cont 500.000 de euro in hartii de 500 si ne-am deplasat la minister"

Martor in dosarul fostului ministru Cristian David:

Adrian Mladin, adus de la penitenciarul Rahova in boxa condamnatilor, a aratat ca-si mentine declaratiile date la DNA si ca il stie din 2005 pe Valeriu Roger Nitescu, seful de cabinet al ministrului, in timp ce el era consilier in Corpul de control al primului ministru. Procurorii DNA i-au trimis in judecata, pe 16 iulie 2015, pe Gheorghe Doloiu, acuzat de spalare de bani, pe Cristian David, acuzat de luare de mita, pe Valeriu Nitescu, acuzat de trafic de influenta si spalarea banilor si pe Cristinel Bigiu, prefect al judetului Buzau, la data comiterii faptei, acuzat de spalare de bani. Suma respectiva ar fi fost pretinsa si primita de David pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 15 hectare, aflat in intravilanul municipiului Buzau, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate. De asemenea, Bigiu a fost condamnat, pe 5 aprilie, de magistratii Tribunalului Calarasi, intr-un alt dosar, la cinci ani si doua luni de inchisoare pentru luare de mita, doi ani de interzicere a unor drepturi si confiscarea speciala a sumei de 45.000 de lei, sentinta nefiind definitiva.

acum 70 luni (24 Nov 2016)

Adrian Mladin, adus de la penitenciarul Rahova in boxa condamnatilor, a aratat ca-si mentine declaratiile date la DNA si ca il stie din 2005 pe Valeriu Roger Nitescu, seful de cabinet al ministrului, in timp ce el era consilier in Corpul de control al primului ministru. "Am legat o relatie de prietenie si de afaceri. In 2007, printr-un alt prieten, am cunoscut-o pe Cecilia Stirbulescu, de la care am cumparat drepturile litigoase pentru 15 hectare de teren in Buzau. Am apelat la Nitescu cu intentia clara de a apela la seful sau, Cristian David, ca, la randul lui, sa vorbeasca cu Cristinel Bigiu, care era prefect de Buzau si care ne putea facilita retrocedarea. Stiu de la Nitescu si de la Bigiu, care mi-a relatat ulterior, ca a intervenit David. Mladin a povestit cum, la un moment dat, Bigiu nu a mai detinut calitatea de prefect, era presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), insa persoana care l-a inlocuit "asculta" de acesta. Intervalul de timp in care am reusit sa recuperez terenurile a fost de cateva luni. Stirbulescu incerca sa le recupereze de 12 ani", a mai aratat fostul primar. "Am vorbit intr-o cafenea si am stabilit, pana sa se emita titlul de proprietate, sa ii virez un milion euro si sa ii dau un teren foarte valoros de 14.085 de metri patrati. Bigiu mi-a mai solicitat 10.000 de metri patrati, pentru ca era campanie electorala. Suma de un milion de euro si restul nu au fost transferate pe numele lui Bigiu, ci lui Gheorghe Doloiu, sub aparenta unor tranzactii imobiliare. Terenul de 14.085 de metri patrati a fost transferat printr-un contract de vanzare-cumparare, dar eu nu am primit niciun ban. Suma de un milion de euro am transferat-o lui Doloiu printr-un contract. Doloiu, pe langa faptul ca a participat la toate discutiile cu Bigiu, s-a ocupat de supravegherea tuturor sarcinilor pe care mi le-am asumat", a completat martorul. In continuarea declaratiei, Mladin a aratat ca, la una dintre in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro