Martor in cazul lui Mazare: I-am propus sa compensez o datorie de 600.000 de euro cu un comision pe care urma sa-l primesc de la Elan Schwartzenberg

Martor in cazul lui Mazare: I-am propus sa compensez o datorie de 600.000 de euro cu un comision pe care urma sa-l primesc de la Elan Schwartzenberg

Ioannis Skandalidis a aratat, luni, in fata judecatorilor de la instanta suprema ca in 2003 a imprumutat de la Radu Mazare suma de 600.000 de euro, bani pe care i-a trimis familiei sale in Grecia. In ce priveste acuzatiile de fals in declaratii, procurorii au stabilit ca, in declaratiile de avere depuse in perioada 2011-2012, Radu Mazare si Alexandru Mazare nu au mentionat conturile personale deschise la unitatea bancara din Israel si nici sumele de bani virate cu titlu de mita de catre omul de afaceri.

acum 68 luni (22 May 2017)

Ioannis Skandalidis a aratat, luni, in fata judecatorilor de la instanta suprema ca in 2003 a imprumutat de la Radu Mazare suma de 600.000 de euro, bani pe care i-a trimis familiei sale in Grecia. Trimiteam cate 10.000 de euro, cand era nevoie", a aratat Skandalidis in declaratia de martor data in fata judecatorilor.

El a continuat si a explicat ca a scapat de datorie dupa ce a ajuns la o intelegere cu Elan Schwartzenberg si cu Radu Mazare.

"Eu aveam o datorie de 600.000 de euro la Radu Mazare. In 2007 urma sa primesc ca urmare a acestui serviciu un comision de 650.000 de euro de la Elan, ca rasplata pentru ca am intermediat afacerea. Am hotarat ca datoria mea catre Mazare sa fie compensata cu datoria lui Elan catre mine, si ei doi sa se inteleaga de atunci inainte.

Alti doi martori, cetateni greci, au confirmat in fata judecatorilor ca au asistat in 2003 la intocmirea unui contract de imprumut intre Radu Mazare si Ioannis Skandalidis, dar ca nu au vazut efectiv banii, ci doar au fost prezenti cand s-au semnat hartiile.

Fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, fratele acestuia, fostul senator Alexandru Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost trimisi in judecata, in 1 aprilie 2016, pentru fapte de coruptie, in dosarul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazare, in calitate de primar al municipiului Constanta, a lansat, la inceputul anului 2011, programul de construire a unor locuinte modulare grupate in Campusul Social "Henri Coanda", aprobat prin hotarare a Consiliului Local Constanta.

In acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazare 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei pentru contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro