Martin Muno: Despre "fapte alternative" in tara lui Orwell | OPINIE DW

De ce se incăpăţanează Trump, in ciuda dovezilor evidente, să susţină că la investirea sa n-au fost mai puţini oameni ca la ceremonia de instalare in funcţie a lui Barack Obama? Chestionat in privinţa faptului că rata infracţiunilor comise de către străini nu este semnificativ mai mare in comparaţie cu rata fărădelegilor comise de către germani, politicianul formaţiunii populiste de dreapta "Alternativa pentru Germania", Georg Padzerski, susţine că "percepţia este realitatea".

acum 46 luni (31 Jan 2017)

Jurnalistul DW Martin Muno scrie un comentariu interesant in care explică deciziile și atitudinea noului președinte al SUA, Donald Trump. Muno este de părere că ceea ce face Trump tulbură grav societatea democratică.

Ce este adevărat şi ce nu in afirmaţiile lui Trump, in condiţiile in care el işi contrazice propriile declaraţii?

Care este răspunsul lui Donald Trump la criticile privind interdicţia de călătorie in SUA a musulmanilor din anumite ţări?

Măsura nu este indreptată impotriva unui anumit grup religios. In ochii săi, Alianţa ba este o structură "invechită", ba are "o insemnătate fundamentală". Dimpotrivă, in noiembrie 2016, Trump era de părere că tortura e prea puţin folositoare - conform interviului acordat atunci publicaţiei New York Times. Cu cateva ţigări şi cateva pahare de alcool anchetele ar decurge mult mai bine.

Care dintre aceste declaraţii reprezintă adevăratele convingeri ale noului şef al Casei Albe in privinţa unor subiecte atat de importante?

De ce se incăpăţanează Trump, in ciuda dovezilor evidente, să susţină că la investirea sa n-au fost mai puţini oameni ca la ceremonia de instalare in funcţie a lui Barack Obama?

Un răspuns des formulat ar fi: Trump suferă de narcisism.

O ipoteză ingrijorătoare, ţinand seama că in spatele celui mai puternic politician al planetei, cu acces direct la arsenalul nuclear, se ascunde de fapt un om cu tulburări psihice.

Un alt citat: "Războiul este pace. Nu, nu l-am citat pe Trump. Citatul provine dintr-un roman vechi de aproape şapte decenii, aparţinand lui George Orwell şi intitulat "1984". Citatul arată de ce cartea este citită in continuare cu mare interes. Dacă, in mod sistematic, diferenţa intre adevăr şi minciună este neclară, discursul politic pe tema tipului de societate in care vrem să trăim eşuează. V i.Hr.) ne povăţuia să ne alegem vorbele cu grijă, căc... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro