Marsuri anti-Trump in intreaga lume: Australia, Noua Zeelanda si Japonia au dat startul

Marsuri anti-Trump in intreaga lume: Australia, Noua Zeelanda si Japonia au dat startul

Mii de barbati si femei au defilat la Sydney si Melbourne, in Australia, si la Wellington si Auckland, in Noua Zeelanda, in cadrul "Marsului femeilor", organizat in semn de protest fata de dispretul aratat cu regularitate fata de femei de cel care a devenit vineri noul presedinte al SUA. Potrivit organizatorilor, circa 600 de manifestatii ar urma sa aiba loc sambata in intreaga lume pentru a protesta fata de afirmatiile pline de dispret sau de ura ale lui Trump fata de femei, dar si fata de imigranti, musulmani si numeroase tari straine.

acum 41 luni (21 Jan 2017)

Mii de barbati si femei au defilat la Sydney si Melbourne, in Australia, si la Wellington si Auckland, in Noua Zeelanda, in cadrul "Marsului femeilor", organizat in semn de protest fata de dispretul aratat cu regularitate fata de femei de cel care a devenit vineri noul presedinte al SUA.

Manifestatiile ar urma sa aiba punctul culminant la Washington, unde circa 200.000 de persoane sunt asteptate pe marea esplanada din fata Capitoliului, chiar locul unde miliardarul a fost investit vineri ca cel de-al 45-lea presedinte al SUA, in cadrul unei ceremonii la care, potrivit unui expert, s-a adunat numai o treime din multimea care l-a aclamat pe fostul presedinte Barack Obama in 2009, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorilor, circa 600 de manifestatii ar urma sa aiba loc sambata in intreaga lume pentru a protesta fata de afirmatiile pline de dispret sau de ura ale lui Trump fata de femei, dar si fata de imigranti, musulmani si numeroase tari straine.

Vineri, la Washington au avut loc mai multe manifestatii, dintre care unele au degenerat in violente, care s-au soldat cu 200 de arestari.

La Sydney, cel mai mare oras din Australia, circa 3.000 de oameni s-au strans in Hyde Park, de unde au plecat catre sediul Consulatului SUA din centrul orasului.

"Nu protestam ca o miscare anti-Trump in sine, protestam fata de discursul urii, de retorica urii, de misoginism", a explicat una dintre organizatoarele marsului, Mindy Freiband, potrivit Reuters si news.ro.

"Credem ca numeroase persoane sunt amenintate de acest gen de masuri" de care a vorbit Donald Trump in timpul campaniei, a mai spus ea.

Multi dintre manifestanti s-au declarat mai ingrijorati ca politicile si atitudinea lui Trump fata de femei si minoritati s-ar putea raspandi. Publicarea unei inregistrari din 2005 cu Trump, in care acesta povestea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro