Mars in amintirea Revolutiei si a celor impuscati in 1989, la Cluj-Napoca

Peste 60 de persoane, revolutionari, raniti si urmasi ai eroilor martiri, au particicipat, duminica, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca implinirea a 25 de ani de la Revolutie si a comemora victimele, potrivit Mediafax.

acum 67 luni (21 Dec 2014)

Peste 60 de persoane, revolutionari, raniti si urmasi ai eroilor martiri, au particicipat, duminica, la un mars prin centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a marca implinirea a 25 de ani de la Revolutie si a comemora victimele, potrivit Mediafax. Aici a fost oficiata o scurta slujba religioasa si s-au depus coroane de flori din partea unor asociatii de revolutionari, institutii publice si partide.

Apoi, s-a pornit intr-un mars pe Bulevardul Regele Ferdinand pana in Piata Unirii, unde, in fata monumentului "Stalpi impuscati", dedicat victimelor Revolutiei din 1989, s-a oficiat o slujba de pomenire, s-au depus coroane de flori, s-a lansat o carte despre monument, s-a cantat imnul national si s-a colindat.

Presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei Cluj, Aurel Coltor, organizatorul marsului, a declarat ca, dupa 25 de ani, mai sunt multe nerealizari, printre care faptul ca nu s-a adoptat punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara, nu s-a lansat Legea Lustratiei, iar imaginea revolutionarilor nu este la nivelul la care ar fi meritat. Acum 25 de ani, unii spun ca a fost lovitura de stat, iar eu spun ca a fost Revolutie. In plus, printre noi se afla si unii impostori care au certificate de revolutionar desi nu au participat la Revolutie", a spus Coltor.

Participantii la mars si-au continuat actiunea pe traseul Bulevardul Eroilor, Piata Avram Iancu, Calea Turzii pana la Cimitirul Eroilor, unde, de asemenea, a avut loc o slujba religioasa si s-au depus coroane de flori la mormintele celor 26 de persoane decedate in 21 decembrie 1989 la Cluj-Napoca. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro