Marko Attila, fara imunitate. Cand si cum va fi adus in tara?

Plenul Camerei Deputatilor ia act, miercuri, de demisia lui Marko Attila (UDMR), trimis in judecata, alaturi de alte 11 persoane, pentru despagubiri supraevaluate. Trimis in judecata, dar linistit Marko Attila a fost trimis in judecata, joia trecuta, alaturi de fostul sef al ANI, Horia Georgescu, de parlamentarul PNL Theodor Nicolescu si alte noua persoane, in dosarul in care sunt acuzati de DNA ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate pe cand faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

acum 106 luni (14 Apr 2015)

Plenul Camerei Deputatilor ia act, miercuri, de demisia lui Marko Attila (UDMR), trimis in judecata, alaturi de alte 11 persoane, pentru despagubiri supraevaluate.

Demisia din functia de deputat, in original, a lui Marko Attila va fi citita astazi in plenul Camerei, astfel ca, din acel moment, udemeristul poate fi retinut, iar procurorii pot cere instantei arestarea sa. Daca judecatorii sunt de acord cu propunerea DNA, vor emite un mandat european de arestare, care va fi transmis, direct sau prin intermediul Ministerului Justitiei, autoritatilor ungare. Aceasta deoarece reprezentantul UDMR a fugit din tara inca din luna decembrie 2014 si, potrivit avocatului sau, se bucura de protectia premierului ungar Viktor Orban.

Marko Attila si-a anuntat demisia din Parlament inca din data de 1 aprilie, dar colegii nu au putut lua act de hotararea acestuia pe motiv ca nu le-a parvenit documentul in original. Daca demisia nu ar fi ajuns pana astazi la Camera Deputatilor, plenul urma sa ia in discutie a doua cerere de retinere si arestare preventiva formulata de DNA impotriva reprezentantului UDMR.

Trimis in judecata, dar linistit

Marko Attila a fost trimis in judecata, joia trecuta, alaturi de fostul sef al ANI, Horia Georgescu, de parlamentarul PNL Theodor Nicolescu si alte noua persoane, in dosarul in care sunt acuzati de DNA ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate pe cand faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Cat despre udemeristul Marko Attila, acuzat si el de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, prima cerere a DNA privind retinerea si arestarea preventiva a fost aprobata de Camera Deputatilor pe 9 decembrie 2014. La anuntul demisiei din Parlament, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, aprecia decizia acestuia drept "curajoasa si corecta" si spunea ca "UDMR crede in nevinovatia lui Marko Attila si este solidara cu e... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro