Marius Manole, despre "Uite cine danseaza!": "Nu cred ca sunt genul de vedeta pe care lumea vrea s-o vada la televizor"

Marius Manole, despre

A absolvit Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, a urmat cursurile Sectiei de Coregrafie de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti si a participat la diverse stagii de pregatire atat in Romania, cat si in strainatate. Sau pentru ca am vrut sa vad daca la aproape 40 de ani mai pot sa invat si sa fac lucruri noi, sa accept provocari si sa cunosc oameni, altfel de oameni.

acum 38 luni (21 Feb 2017)

Marius Manole este unul dintre cei mai apreciati actori romani si a obtinut de-a lungul timpului mai multe premii importante, iar in anul 2016 a fost decorat de catre presedintele Romaniei cu Ordinul "Meritul Cultural in grad de Cavaler, categoria D - Arta spectacolului". A absolvit Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, a urmat cursurile Sectiei de Coregrafie de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti si a participat la diverse stagii de pregatire atat in Romania, cat si in strainatate. A jucat in zeci de spectacole de teatru, dar si in diverse scurtmetraje si lungmetraje in tara si la nivel international. Nu cred ca sunt genul de vedeta care sa apara in show-uri de televiziune si pe care lumea sa vrea sa o vada la televizor. Imi place teatrul, iubesc foarte tare ce fac si nici nu mi-a trecut prin cap ca as putea deveni concurent intr-un astfel de spectacol. Traim intr-o perioada in care teatrele au nevoie de vedete, in care lumea vine la teatru daca recunoaste actorii de pe afis. Sigur ca in Bucuresti lumea ne stie si vine pentru noi la spectacole, in alte orase, insa, nu prea. Pe vremuri, actorii erau stiuti de la TV, se faceau multe filme si celebrele Revelioane. Poate ca de asta am acceptat. Sau poate pentru ca odata, demult, in clasa a IV-a, am vrut sa ma inscriu la scoala de balet din Iasi. Sau pentru ca am vrut sa vad daca la aproape 40 de ani mai pot sa invat si sa fac lucruri noi, sa accept provocari si sa cunosc oameni, altfel de oameni.

La ce ne putem astepta de la acest show? Fiind absolvent al sectiei de coregrafie de la UNATC, crezi ca asta va constitui un avantaj pentru tine in fata celorlalti concurenti? Nu sunt absolvent de coregrafie. In facultatea de coregrafie se face dans contemporan, eu nu studiasem clasic, asa ca prea multe nu stiu. Dans sportiv n-am facut niciodata si recunosc ca mi se pare ingrozitor de greu, asa ca sunt fix la acelasi nivel cu restul concurentilor. C... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro