Marine Le Pen, "arma" lui Putin contra Europei?

Inainte, eurodeputatii FN erau "neinscrisi" si deci exclusi din toate posturile de responsabilitate in Parlament - posturi de presedinte in una din cele 22 comisii, de vicepresedinte, de coordonator desemnat de grupuri pentru supravegherea lucrarilor comisiei, de raportor de texte, de raportor fictiv, desemnat de grupuri pentru a lucra cu raportorul oficial. Cu 36 eurodeputati, grupul va fi al 8-lea si cel mai mic din PE si se va alatura altor doua grupuri de eurosceptici - cel al conservatorilor si reformistilor europeni, in jurul "tories" britanici si cel al Europei libertatii si democratiei directe, in jurul Ukip al lui Nigel Farage, care estima in 2014 ca "antisemitismul este in ADN-ul Frontului National", si a refuzat sa se alieze cu Marine Le Pen.

acum 107 luni (17 Jun 2015)

Intr-o conferinta de presa organizata in compania olandezului Geert Wilders, liderul Partidului pentru Libertate, Marine Le Pen, sefa extremei drepte franceze, Frontul National, a anuntat marti crearea unui grup in Parlamentul European.

Dupa recentele vizite discrete la Moscova si milioanele de euro primite din banci rusesti, admiratoarea lui Putin, Marine Le Pen, lider al Partidului National (FN, extrema dreapta), a anuntat formarea unui grup in Parlamentul European (PE), "Europa natiunilor si libertatilor", firesc alcatuit cu amicii eurosceptici ale caror partide beneficiaza si ele de atentia Kremlinului.

Desi avea numarul necesar de europarlamentari (37), Marine Le Pen nu reusise pana in prezent sa ralieze aliatii sai "istorici" - Partidul pentru Libertate (PVV) al olandezului Geert Wilders, Partidul Libertatii austriac (FPO), Liga Nord italiana si Vlaams Belang flamand (Belgia). Pentru partidul de extrema dreapta, sfasiat de razboiul intre Jean-Marie Le Pen si fiica sa, este o victorie politica, dar si financiara. Pentru Marine Le Pen, constituirea unui grup la Strasbourg reprezinta jackpotul, un grup oferind asigurarea primirii intre 20 si 30 milioane euro subventii in cursul urmatorilor cinci ani, in afara salariilor si avantajelor deputatilor. Inainte, eurodeputatii FN erau "neinscrisi" si deci exclusi din toate posturile de responsabilitate in Parlament - posturi de presedinte in una din cele 22 comisii, de vicepresedinte, de coordonator desemnat de grupuri pentru supravegherea lucrarilor comisiei, de raportor de texte, de raportor fictiv, desemnat de grupuri pentru a lucra cu raportorul oficial. Cu un grup, Marine Le Pen si aliatii sai vor putea depune amendamente in sedinte plenare care sunt apoi examinate in Comisie, au doua minute in plus in luari de cuvant.

Secretele extremistilor

Surse ale FN au refuzat sa precizeze din ce tari sunt alesii care se vor alatura grupului si media franceza subliniaza ca frontistii asigur... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro