Marile schimbari la care se asteapta experti ai Internetului pentru urmatorii ani si cum ne vor fi influentate vietile

Marile schimbari la care se asteapta experti ai Internetului pentru urmatorii ani si cum ne vor fi influentate vietile

Eu sunt si cred intr-o lume in care stocam date pe SIM, pe hard disk, dar daca ma uit la cineva de 20-30 e ani, sa salveze ceva pe Instagram, pe YouTube sau Facebook e o norma", descrie Bernard Lee noii internauti, cei crescuti printre aplicatii si a caror educatie digitala s-a cultivat la viteze mari.

acum 71 luni (17 Feb 2015)

Viata ni se muta, de la an la an, pe Internet. Vitezele devin mai mari, serviciile mai multe si stocarea mai ieftina. Ce vom face insa cu atat cloud si atat Internet de mare viteza? Am vorbit, in exclusivitate, cu doi membri ai celei mai importante institutii de monitorizare a Internetului de mare viteza, si a aplicatiilor sale, pentru a gasi un raspuns.

Romania este pe locul cinci in Europa in topul celor mai bune retele de Internet fix. Asta pentru ca aceste tari investesc direct in fibra optica si nu aleg sa mearga pas cu pas, trecand prin infrastructura de cupru si apoi la cele mai noi tehnologii", a declarat Karin Ahl, presedinte Consiliului European FTTH in conferinta de presa in care a comunicat ultimele cifre. Sa dam like pe Facebook, sa trimitem mailuri si sa ne uitam la pornografie? Nu, e mai mult de atat, dar incepem "de jos", de la divertisment. Apoi, a venit cel LCD, a urmat rezolutia HD 720p si 1080p si oamenii au vrut tot mai mult. Cand vezi ca se poate mai mult, vrei mai mult", rezuma Bernard Lee nevoia de un Internet mai rapid.

Pe acest Internet mai rapid, mai bun, mai eficient cresc noile generatii de utilizatori cu o mentalitate complet noua. Eu sunt si cred intr-o lume in care stocam date pe SIM, pe hard disk, dar daca ma uit la cineva de 20-30 e ani, sa salveze ceva pe Instagram, pe YouTube sau Facebook e o norma", descrie Bernard Lee noii internauti, cei crescuti printre aplicatii si a caror educatie digitala s-a cultivat la viteze mari. Si in timp ce noi ramanem asa, noile generatii vor fi din ce in ce mai cloud based", completeaza acesta. "Nu e despre bine sau rau, e despre perceptia fiecarei generatii cu privire la informatie si tehnologie", mai spune Bernard Lee. Aceasta perceptie este diferita intre cei care au crescut cu jocul de fotbal in jurul blocului si cei care au Fifa pe tableta sau telefon. Si prapastia aceasta intre generatii se mareste, pentru ca cea veche nu poate tine pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro