Marile necunoscute din Legea falimentului personal: Nici acum nu se stie cum vor functiona comisiile de insolventa

La aproape doi ani de la intrarea in vigoare a Legii privind insolventa persoanelor fizice, Guvernul a aprobat si normele de aplicare, care sa permita oamenilor cu dificultati financiare sa isi declare falimentul personal.

acum 83 luni (13 Jun 2017)

La aproape doi ani de la intrarea in vigoare a Legii privind insolventa persoanelor fizice, Guvernul a aprobat si normele de aplicare, care sa permita oamenilor cu dificultati financiare sa isi declare falimentul personal. Legea falimentului personal fusese ceruta mai ales de catre cei care ajunsesera intr-o situatie limita, din cauza deprecierii locuintelor cumparate cu rate la banca, devenite mult prea impovaratoare. E vorba mai ales de cei care si-au cumparat apartamente prin credite in franci elvetieni, moneda care a cunoscut o apreciere foarte puternica in raport cu leul. Un aspect important al legii este ca, pana la aprobarea definitiva a planului de rambursare, executarile silite vor fi suspendate pentru cel mult trei luni, dar in urma aprobarii planului toate masurile de executare silita vor fi suspendate.

Citeste textul integral in editia print de miercuri a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro