Marijuana, cel mai consumat drog din Europa. Sorin Oprea, seful Antidrog: "Si canabisul este un drog periculos care provoaca dependenta fizica si psihica"

Marijuana, cel mai consumat drog din Europa. Sorin Oprea, seful Antidrog:

Oprea a explicat, cu ocazia conferintei de presa care a inchis proiectul "M...de la Morpheus", realizat din fonduri europene, ca sunt esentiale campaniile de prevenire ale consumului de droguri in scoli, prin promovarea unui stil de viata sanatos. "In momentul de fata, ca prevalenta de consum, canabisul se afla pe primul loc, iar faptul ca au existat aceste tendinte de a aduce in discutie canabisul pe o componenta cum ca nu ar produce aceleasi efecte asupra organismului ca si drogurile de risc, cum sunt heroina, cocaina sau amfetaminele, este o falsa idee.

acum 53 luni (19 May 2016)

Oprea a explicat, cu ocazia conferintei de presa care a inchis proiectul "M...de la Morpheus", realizat din fonduri europene, ca sunt esentiale campaniile de prevenire ale consumului de droguri in scoli, prin promovarea unui stil de viata sanatos.

De altfel, chiar acesta a fost unul dintre obiectivului proiectului amintit, derulat de Fundatia Familia si Ocrotirea Copilului in Parteneriat cu ANA. Concret, 1.000 de elevi din cinci scoli si licee considerate la risc si alese de organizatori, au fost tinute lectii deschise axate pe educatie non formala si discutii libere purtate intre tineri si voluntari. Mai mult, la intalniri au fost prezenti si fosti consumatori de droguri, care au putut vorbi din propria experienta despre efectele devastatoare pe care drogurile le pot avea consumatorilor.

Centru de zi pentru fostii consumatori de droguri

Un alt obiectiv al proiectului a fost acela de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu istoric de consum de droguri, a explicat si Mihail Carp, seful FOC.

Acesta a explicat, pentru "Adevarul", ca cei 62 de beneficiari ai proiectului au putut merge in Centrul de zi deschis cu fonduri europene, unde au primit asistenta psihologica si sociala. O parte din ei beneficiaza in acest moment de cursuri gratuite de recalificare pentru a se putea integra in campul muncii.

"Vorbim inclusiv de cupluri, toti sunt consumatori de droguri injectabile, alesi din categoriile de risc. O parte au si afectiuni medicale precum HIV/SIDA sau hepatita B sau C", a mai spus sociologul Mihail Carp, adaugand ca spera ca acest proiect sa fie extins si la alte judete, macar pe partea de prevenire din scoli.

E o falsa idee ca marijuana nu provoaca dependenta

La randul sau, seful Antidrog a precizat ca grupurile tinta trebuie coborate ca si varsta. "Rezulta o varsta de consum mai mica in ultima perioada, aceasta cantonandu-se ca si forma de debut la 12 -... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro