Marii eroi ai Romaniei, umiliti la pensii de ofiterii de carton. Cat incaseaza la batranete un general care a doborat 18 avioane in Al Doilea Razboi Mondial

Marii eroi ai Romaniei, umiliti la pensii de ofiterii de carton. Cat incaseaza la batranete un general care a doborat 18 avioane in Al Doilea Razboi Mondial

Agenda publica din Romania este acaparata in ultimele zile de scandalul angajatilor Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii Nationale care si-au depus dosarele de pensionare pentru a beneficia de o lege speciala care sa le asigure venituri foarte mari. "Nu mai exista nicaieri pe planeta asta o situatie, un loc, unde cand iesi la pensie sa iei de la locul de munca mai multi bani decat luai cand munceai, sa iesi la pensie la varste de pana la 50 de ani pe acest algoritm", a completat premierul. Daca un general care a fost la comanda trupelor incaseaza lunar 6.000 de lei, un general de politie, care in perioada activa are grad profesional de chestor, si apoi o primeste pe cea de general, va castiga la pensie in jur la 20.000 de lei".

acum 58 luni (3 Aug 2017)

Agenda publica din Romania este acaparata in ultimele zile de scandalul angajatilor Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii Nationale care si-au depus dosarele de pensionare pentru a beneficia de o lege speciala care sa le asigure venituri foarte mari.

In sedinta de Guvern de vineri, 4 august, vor fi luate in discutie schimbarile legislatiei care reglementeaza pensiile speciale, dupa ce premierul Mihai Tudose a calificat aceasta situatie ca "o problema de moralitate". "Nu mai exista nicaieri pe planeta asta o situatie, un loc, unde cand iesi la pensie sa iei de la locul de munca mai multi bani decat luai cand munceai, sa iesi la pensie la varste de pana la 50 de ani pe acest algoritm", a completat premierul.

Eroii adevarati ai Romaniei, care au obtinut gradele militare dupa suferinte crancene pe campul de lupta al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, unde se trezeau in miros de praf de pusca, care si-au inmormantat camarazi si care au mancat painea amara din lagare, privesc la ceea ce se intampla in spatiul public cu durere, dar si cu indulgenta. Au pensii decente, dar mult mai mici raportate la cele vehiculate c-ar urma sa fie incasate de generali avansati in grad pe timp de pace.

"Nu e in regula ce se intampla"

Gheorghe Constantin (96 de ani) este general-locotenent de aviatie cu trei stele. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a participat la 271 de misiuni de lupta, de vanatoare, de bombardament si de cercetare. Acum, are un venit lunar de 4.500 de lei.

Asul al aviatiei - pensie de 3.000 de lei

Un alt erou inca in viata al celui de-Al Doilea Razboi Mondial este generalul de aviatie Ion Dobran (98 de ani), din Bucuresti. A participat la 340 de misiuni, a doborat 18 avioane inamice si a fost doborat, la randul sau, de trei ori. La ea se adauga indemnizatii de la veterani si de la decoratie. Considera ca ceea ce se intampla in prezent, cand m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro