Marian Vanghelie: Unii au plecat cu 36.000 de copii ale dosarelor SIPA si DIPI. Oprea ii santaja pe oamenii de afaceri si ii inrola cu forta in UNPR

Marian Vanghelie: Unii au plecat cu 36.000 de copii ale dosarelor SIPA si DIPI. Oprea ii santaja pe oamenii de afaceri si ii inrola cu forta in UNPR

De ce credeti ca s-au interest de arhiva SIPA si de cea de la ? Fostul primar a mai spus ca stie de la fostul patron de presa Dan Diaconescu ca acesta a fost santajat de fostul vicepremier Gabriel Oprea. Sotia lui Vanghelie, fostul deputat Oana Niculescu-Mizil a povestit, marti seara, la Antena 3, ca a fost chemata de Gabriel Oprea la Ministerul Apararii Nationale, unde i s-au facut o serie de propuneri pentru a pleca din PSD si pentru a trece la UNPR. Catalin Chereches m-a luat de acolo, m-a vazut lume, de la portarul ministerului, sefa de cabinet de acolo cu care am dat mana.

acum 66 luni (31 May 2017)

"Institutiile de forta au crezut ca pot sa faca ce vor. Prin acest mecanism, le demonstrau ca nu pot pleca din UNPR, ca nu pot avea pareri si ca trebuie sa faca ce spun ei. De ce credeti ca s-au interest de arhiva SIPA si de cea de la ? De ce nu s-a facut niciun dosar pentru cele 36.000 de copii? Informatiile mele sunt ca la Parchet a existat un dosar penal si o sa ma interesez ce s-a intamplat cu el. La momentul potrivit o sa va spun si numele celor care cred ca au facut acest furtisag", a sustinut Vanghelir, miercuri, dupa sedinta de judecata de la Tribunalul Bucuresti.

Fostul primar a mai spus ca stie de la fostul patron de presa Dan Diaconescu ca acesta a fost santajat de fostul vicepremier Gabriel Oprea. "Daca v-as face o lista cu oameni de afaceri care au fost fortati sa intre in UNPR pe diverse chestii (...) Oprea ii chema si in santaja - . Apoi cu PPDD-ul...ce le-a facut la oamenii aia...Ei au fost luati si inrolati de frica. Martorul spune ca n-a fost cu el si il condamna pe Dan Diaconescu atatia ani la puscarie pentru ca nu a vrut sa faca fuziunea cu el...Sa va spuna Diaconescu cum a fost chemat si amenintat in biroul lui Oprea. A vorbit cu procurorul de caz si i-a zis ca daca face fuziunea de partid, procurorul vine in 10 minute la birou si face ce vrea cu el.

De asemenea, el a mai sustinut ca Gabriel Oprea "a facut ofiteri acoperiti in Armata si la T prin doua formule: "Parlamentarii care nu au vrut sa fie ei, si-au bagat nevestele, intelegeti?".

Sotia lui Vanghelie, fostul deputat Oana Niculescu-Mizil a povestit, marti seara, la Antena 3, ca a fost chemata de Gabriel Oprea la Ministerul Apararii Nationale, unde i s-au facut o serie de propuneri pentru a pleca din PSD si pentru a trece la UNPR. Ea a relatat ca a fost sunata de Catalin Chereches, care i-a propus sa aiba o intalnire cu Gebriel Oprea.

"Am acceptat pentru ca am vrut sa vad ce are de spus. Catalin Chereches m-a luat de acolo, m-a vazut lume, de la portaru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro