Marian Vanghelie cere in instanta revocarea controlului judiciar pe motiv ca trebuie sa se trateze de tuse in strainatate

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

acum 41 luni (28 Aug 2017)

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie cere, in instanta, revocarea controlului judiciar care i-a fost impus in dosarul in care este judecat pentru luare de mita, sustinand ca trebuie sa mearga la tratament in strainatate, deoarece sufera de "tuse" ca urmare a unui "reflux alimentar", informeaza, luni, Agerpres.

"Am de 15 ani probleme de sanatate. (...) Dupa ce te duci un pic la arest, iti dai seama ca de fapt libertatea si sanatatea sunt cele mai importante. Ne ducem si noi acum usor catre Italia sau Norvegia", le-a spus Vanghelie jurnalistilor, inainte de a intra in sala de judecata la Curtea de Apel Bucuresti. Va rog sa stati la departare de mine ca o sa aveti o mare problema. De doi ani de zile sunt un mare pericol public.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un "comision" de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei). ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro