Maria Obretin: Aberatia statului - plata amenzii rutiere de mai multe ori, pentru ca nu "pastrezi chitanta"

Maria Obretin: Aberatia statului - plata amenzii rutiere de mai multe ori, pentru ca nu

Persoane avizate au spus pentru "Adevarul" ca in cazul in care este vorba de o amenda de circulatie, de cele mai multe ori aceasta este platita la CEC, iar CEC elibereaza o chitanta care trebuie dusa la Primarie, la serviciul Taxe si Impozite Locale.

acum 63 luni (14 Nov 2017)

Maria Obretin a povestit pe Facebook cum in 2015 a primit o amenda rutiera pe care a achitat-o in acelasi an, dar, recent, i-au fost retrasi bani din cont pentru aceeasi amenda. Actrita sustine ca nu mai are chitanta si astfel nu poate dovedi plata din urma cu doi ani, precizand ca nu este singura in aceasta situatie. "Multi sunt in aceeasi situatie cu chitantele, nu le-am pastrat, nu ne asteptam sa ne ia statul cu japca aceiasi bani dupa ani si ani", a scris Maria Obretin. De altfel, mai multe persoane au reactionat la postarea actritei precizand ca au trecut prin situatii similare. Mai mult, actrita a precizat ca a fost pusa in situatii chiar mai "extraordinare" in care a fost fortata sa plateasca de trei ori aceeasi taxa. "Pentru a nu stiu cata oara reusesc performanta de a plati de doua ori aceeasi taxa statului roman.

Persoane avizate au spus pentru "Adevarul" ca in cazul in care este vorba de o amenda de circulatie, de cele mai multe ori aceasta este platita la CEC, iar CEC elibereaza o chitanta care trebuie dusa la Primarie, la serviciul Taxe si Impozite Locale. In cazul de fata, chitanta a fost pierduta, motiv pentru care nu s-a putut face dovada platii, iar Primaria a trecut la executarea contului, pentru ca nu avea cum sa stie ca a fost platita avand in vedere ca nu exista un sistem centralizat al platilor amenzilor. Pentru a recupera chitanta, persoana ar trebui sa faca o cerere la CEC in care sa mentioneze suma exacta care a fost platita si data (macar cu aproximatie).

Cu dovada primita de la CEC, persoana careia i-a fost oprita de doua ori amenda poate informa Primaria. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro