Mari personalitati ale lumii cu origini romanesti. Ce actori, politicieni si muzicieni au legaturi cu Romania

Mari personalitati ale lumii cu origini romanesti. Ce actori, politicieni si muzicieni au legaturi cu Romania

Fran Drescher Printre francezii de origine romana, de mare succes, este si vlogerul Cyprien Iov, in varsta de 28 de ani. Popularitatea acestuia a crescut impresionant dupa ce a intrat pe canalul youtube gratie calitatilor de animator, comediant si umorist, ajungand in prezent la peste 11 milioane de abonati si mai mult de un miliard de vizualizari pe canalul sau de youtube. Mesajele sale se adreseaza in special adolescentilor.Cititi si: Primul "pool park" cu tobogane de zeci de metri lungime din Alba va fi realizat de o firma privataCe inseamna metoda "lover-boy" si cum este folosita de traficantii de persoane.

acum 78 luni (20 Jan 2018)

Site-ul francez lepetitjournal.com, care se adreseaza in principal publicului fracofon din toata lumea, a realizat un articol cu privire la personalitatile culturale cu origni romanesti. Pe lista se regasesc actori mari, muzicieni, realizatori de televiziune si politicieni.

Lista incepe cu Michel Drucker, un foarte cunoscut realizator de televiziune in Franta, ajuns la varsta de 75 de ani.

Harvey Keitel (78 de ani), unul dintre actorii preferati de Martin Scorsese si Quentin Tarantino, are, de asemenea, origini romanesti. Actorul si comicul francez Popeck (71 de ani) s-a nascut la Paris si a avut tata de origine romana. La fel, actorul si comediantul Michele Larogue (57 de ani) s-a nascut dintr-o mama romanca care de profesie dansatoare si violonista.

Politicianul Pierre Moscovici (60 de ani), fost ministru al Economiei si al Afecerilor Europene in Guvernul Francez, are si el legaturia apropiate cu Romania. In anul 1949 a primit licenta in psihologie si in 1950 diploma Institutului de Psihologie din Paris.

Pierre Moscovici

Compozitorul si violonistul francez Valdimir Cosma s-a nascut in 1940, la Bucuresti, intr-o familie de muzicieni. Dupa castigarea primelor sale premii la Conservatorul National de la Bucuresti, Vladimir Cosma a ajuns la Paris (unde emigrase unchiul acestuia, Edgar), in 1963, unde isi va continua studiile cu Nadia Boulanger si la Conservatorul National din Paris. Pe langa formatia clasica, s-a simtit atras, de foarte tanar, de muzica de jazz, muzica de film si toate formele muzicilor populare. S-a nascut in Romania, in 1893, unde se numea Emanuel Goldenberg, si a emigrat in Statele Unite impreuna cu familia la varsta de 10 ani. Dupa o cariera cinematografica intinsa pe mai mult de cinci decenii (1916-1972), Institutul American de Film l-a clasat pe Robinson printre cei mai mari actori ai secolului al XX-lea.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro