Mari creatori europeni isi dau intalnire in Secuime

Reflexul din Secuime si-a pastrat de-a lungul timpului cateva trasaturi care sunt apreciate de spectatori si critici, deopotriva, si care-i confera un statut special prin faptul ca transforma prin acest proiect de anvergura un oras micut de provincie intr-un punct important de pe harta teatrala a Europei. va fi deschis de concertul extraordinar al cvartetului vienez nu tin de multele puncte din denumirea acestei formatii, ci de faptul ca partiturile si concertele sale sunt un punct de intalnire intre cele mai diverse stiluri si genuri muzicale - de la jazz si muzica clasica, pana la folk, rock si muzica pop.

acum 111 luni (11 Mar 2015)

Intre 18 si 31 martie la Sfantu Gheorghe se va desfasura cea de-a treia editie a unui festival care s-a dovedit inca de la inceput extrem de puternic: Reflex.

Trupa acestei institutii, condusa de prestigiosul regizor Laszlo Bocsardi, a simtit nevoia sa-si intareasca relatia cu spectatorii, prin implicarea lor intr-un proiect teatral care sa le intretina reflexul curiozitatii de a privi si dincolo de propriul spatiu cultural, dupa cum se arata intr-un comunicat al organizatorilor. Iar privirea Festivalului International de Teatru Reflex este programata a fi mereu indreptata spre Centrul, Estul si Vestul Europei teatrale, unde sunt cautate spectacole care au forta de a forma in orasul nostru o comunitate a spectatorilor cu reflexul libertatii de a recunoaste semnele valorii si ale modernitatii, in oferte artistice cat mai diverse, ca forma si problematica.

Un brand local

La 6 ani de la nastere si dupa doar doua editii, Festivalul International de Teatru Reflex a devenit un adevarat brand al orasului Sfantu Gheorghe, pe care il promoveaza drept un spatiu multicultural cu o identitate unica.

Reflexul din Secuime si-a pastrat de-a lungul timpului cateva trasaturi care sunt apreciate de spectatori si critici, deopotriva, si care-i confera un statut special prin faptul ca transforma prin acest proiect de anvergura un oras micut de provincie intr-un punct important de pe harta teatrala a Europei. va valorifica multe din conotatiile cuvantului care desemneaza acest semn grafic si va cuprinde oferte teatrale si muzicale din Romania, Ungaria, Serbia, Polonia, Lituania si Austria, plus dezbateri si evenimente conexe. va fi deschis de concertul extraordinar al cvartetului vienez nu tin de multele puncte din denumirea acestei formatii, ci de faptul ca partiturile si concertele sale sunt un punct de intalnire intre cele mai diverse stiluri si genuri muzicale - de la jazz si muzica clasica, pana la folk, rock si muzica pop. - un punct de intalnir... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro